1 Saatte 4 Defa Radara Yakalanarak 1400 TL Para Cezasına Çarptırıldı

1 Saatte 4 Defa Radara Yakalanarak 1400 TL Para Cezasına Çarptırıldı
İstanbul’dan Edirne’ye hasta ziyaretine gelen bir kişi, bir saatte içerisinde 4 kez radara yakalandı. 1400 TL'lik trafik cezası adresine gelince isyan etti.

Edirne Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı proje ile kentin en işlek yollarına konulan hız kontrol cihazı olan kule radarlar ceza kesmeye devam ediyor. İstanbul’dan Edirne’ye hasta ziyareti gelen bir kişi, bir saat içerisinde dört kez radara yakalanarak 1400 TL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul’da ikamet eden Ferhat Çınar (34), bir yakınını ziyareti için kendisine ait otomobille Edirne’ye geldi. Çınar bir saat içerisinde Kıyık, Ayşekadın, Sanayi Orta Kapı ve Fakülte kavşaklarında bulunan hız radarlarına girerek toplamda 1400 TL trafik cezasına çarptırıldı.

Çınar, Edirne’de da hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) yüzünden şok üstüne şok yaşadığını belirtti. Çınar, "Yengem ameliyat olduğu için onu ziyarete gelmiştim. Daha önce Edirne'ye gelmiştim ancak bu sefer dalgınlığımdan dolayı yolu şaşırdım. Bu yüzden de yol uzadı. Bir saatlik süre zarfında dört farklı noktada radara yakalanmışım." diye konuştu.

Yaşadığı olayın ardından büyük şok yaşadığını belirten Çınar yaşadığı olaya bir türlü anlam veremediğini ifade ederek, "15 yıllık ehliyet sahibiyim. Ben böyle bir şey görmedim. Bir saat içerisinde 1400 lira ceza olur mu? Yazıktır, günahtır. Bana birisi Allah rızası için açıklama yapsın." sözlerini kullandı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi