10 Kasım'da Atatürk Anıtına Davet Etti

10 Kasım'da Atatürk Anıtına Davet Etti
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk'ün 78. ölüm yıl dönümünde Edirne halkını Atatürk Anıtına davet etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ulu Önder Mustafa Kemal'in 78. ölüm yıl dönümünde tüm Edirne halkını Atatürk Anıtına davet etti.

Tüm yurtta düzenlenecek olan çeşitli anma etkinliklerinin Edirne'de de gerçekleşeceğini kaydeden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk milletinin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde, Türk milletini ulus yapan Cumhuriyetin kurucusu, dünya liderinin ölüm yıl dönümünde bir arada olabilmenin önemli olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyetin kurucusu, büyük kurtarıcı, büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybedeli 78 yıl olsa da, bu büyük kaybın acısının ilk günkü kadar taze olduğunu ifade ederek, Atatürk’ün 'Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir' sözünü hatırlattı. Gürkan, "Mustafa Kemal Atatürk, bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyetin ışığında, ilke ve inkılaplarıyla, aradan geçen 78 yıla rağmen hala bizlere yol göstermeye, ışık tutmaya devam etmektedir. Bizler Türk milleti olarak sonsuza dek Ulu Önder'in izinde; demokratik, laik ve çağdaş değerlerle kurulmuş Cumhuriyetin ışığında; doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden bu emaneti koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz." dedi.

Gürkan, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum." diyerek 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 08.30'da tüm Edirne halkını Atatürk Anıtına beklediklerini söyledi. EJH