11 Bin Lira Borcunu Ödeyebilmek İçin Böbreğini Satılığa Çıkardı

11 Bin Lira Borcunu Ödeyebilmek İçin Böbreğini Satılığa Çıkardı
Edirne'de bir vatandaş, bankadan çektiği kredinin taksitlerini ve diğer borçlarını ödeyebilmek için gereken 11 bin lirayı ancak böbreğini satarak elde edebileceğini düşünerek böbreğini satılığa çıkardı.

Edirne'de bir vatandaş, bankadan çektiği kredinin taksitlerini ve diğer borçlarını ödeyebilmek için gereken 11 bin lirayı ancak böbreğini satarak elde edebileceğini düşünerek böbreğini satılığa çıkardı. Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan Hayrettin Bulba isimli vatandaş, böbreğini satılığa çıkardığına dair ilanları şehrin çeşitli yerlerine astı.

Bir devlet bankasından 3 bin 600 lira kredi çeken Hayrettin Bulba, kredinin taksitlerini ödeyemeyince borcu avukat ücretiyle beraber 9 bin liraya ulaştı. Ayrıca 2 bin liralık mobilya borcu da bulunan Bulba, borçlarını ödeyebilmek için böbreğini satılığa çıkardı. Maddi imkanlarının bozuk olduğunu söyleyen Bulba, yapabileceği en iyi şeyin böbreğini satmak olduğunu söyledi. Başka yolunun olmadığını belirten Bulba, "Sigaram ve içkim yok. Sağlık durumum çok iyi. Donörler uyuşursa fiyat konusunda yardımcı olurum." dedi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi