'2017 Enez Yılı' Edirne'de Anlatılacak

'2017 Enez Yılı' Edirne'de Anlatılacak
Edirne İl Genel Meclisinin oy birliği ile aldığı karar gereğince 2017 yılının 'Enez Yılı' olarak ilan edilmesi ile başlatılan çalışmalar sürüyor.

Edirne İl Genel Meclisinin oy birliği ile aldığı karar gereğince 2017 yılının 'Enez Yılı' olarak ilan edilmesi ile başlatılan çalışmalar sürüyor. Edirne İl Genel Meclis Üyelerinin yönetiminde oluşturulan Eşgüdüm Komisyonu, Keşan'daki tanıtım çalışmalarının ardından bu kez Edirne’deki Enezliler, Enez sevdalıları, Enez sahil sakinleri ve Edirne basını ile buluşmak için 30 Nisan Pazar günü Edirne'ye geliyor.

Bu konuda bilgi veren İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, "Tüm hazırlıklarımızı bitirdik. 30 Nisan Pazar günü Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan, Milletvekillerimiz Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, İl Genel Meclis Başkanımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve oda başkanlarımızla Edirne’de buluşuyoruz." dedi.

Açıklamasına devam eden Kılıç, "Öncelikle bu yılı 'Enez Tanıtım Yılı' olarak düşünüyoruz. Bunun yanı sıra bu ayrıcalıklı yılımızdan yararlanarak; hükumetimizin, tüm yatırımcı kuruluşlarımızın, iş adamlarımızın, çevre belediyelerimizin, üniversitelerimizin emek ve gayretlerini Enez’e yönlendirecekleri bir yatırım yılı olmasını hedefliyoruz. Her ne kadar 'Enez Yılı' dense de bu yıl, bir 'Keşan Yılı'dır, 'İpsala Yılı', 'Edirne Yılı'dır. Bir 'Trakya Tanıtım Yılı'dır. Enez’in sıçraması, mevcut potansiyelini yaşama geçirmesi, Enez’in ekonomiye, istihdama, üretime kazandırılması sadece Enez’de yaşayan üç dört bin yerli halk için ya da yaz aylarını Enez’de geçiren sahil sakinlerimiz için değil Edirne, hatta tüm Trakya için çok önemli ve çok gecikmiş bir ortak çabadır. Enez-Ainos Trakya'nın ikinci yaşam merkezidir, insanlarımızın dinlendiği nefes aldığı tarih deniz ve doğanın cennetidir." dedi.

Kılıç; pazar günü yapılacak olan bu toplantıya tüm Enezlileri, Enez sevdalılarını, Enez’in sahil sakinlerini hem bilgilendirmek hem de hasret gidermek üzere beklediklerini belirtti. Acar City Park’ta saat 10.30'da düzenlenecek kahvaltıda 2017 Enez Yılı'ndan beklenenler, bugüne kadar yapılan çalışmalar, bundan sonra yapılması planlananlar anlatılacak ve katılanların görüş ve önerileri alınacak.

EJH