23 Nisan'da 4 Yeni Çocuk Parkı

23 Nisan'da 4 Yeni Çocuk Parkı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Edirne'de 4 yeni çocuk parkı açılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Edirne'de 4 yeni çocuk parkı açılacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geleceğe umutla bakan çocuklara özgürce koşabilecekleri, oynayabilecekleri ve kendilerini keşfedebilecekleri yeni oyun alanları yarattıklarını söyledi.

Edirne'de hizmete kazandırılan Yıldırım Hacısarraf Mahallesi'ndeki Gökkuşağı Parkı, Yeniimaret Mahallesi'ndeki Uçan Balon Parkı, Ayşekadın Semtindeki Yıldız Parkı, Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki Macera Parkı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılacak.

Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan çocukların aklın ve bilimin ışığında sosyal donatılara sahip, öz güveni yüksek, çocukluğunu doya doya yaşayan, sokaklarda özgürce oyun oynayabilen özgür bireyler olarak yetişmesini istediklerini ifade eden Gürkan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştireceğimiz açılışımıza tüm Edirne halkını davet ediyorum. 23 Nisan Pazar günü saat 13.30’da yeniden düzenlenerek oyun grubu eklenen Yıldırım Hacısarraf Mahallesi'ndeki Gökkuşağı Parkı'nı; saat:14.00'de Yeniimaret Mahallesi'ne kazandırdığımız uçan Balon Parkı'nı; saat 14.30’da yeni görünümü ve çocuk alanıyla Ayşekadın Mahallesi'nde vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz Yıldız Parkı'nı, saat 16.00’da da Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki Macera Parkı'nı çocuklarımız ile buluşturacağız." dedi.

Gürkan, ayrıca 23 Nisan 2017 Pazar günü saat 18.00'de kortej yürüyüşü gerçekleştirileceğini belirtti. Edirne Belediyesi önünde toplanacak olan kortej, Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Saraçlar Caddesi'nde halk oyunları ekibinin gösterisi Edirneliler ile buluşacak.

EJH