30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajları
Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ile Meclis Başkanı Fedai Canım, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez; 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ile Meclis Başkanı Fedai Canım, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez; 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

valimakam

Edirne Valisi Günay Özdemir kutlama mesajında, "Bugün Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan büyük zaferin 94’üncü yıl dönümünü, kahraman Türk halkıyla beraber aynı heyecan ve ruhla kutluyoruz. Tarihinin en karanlık dönemlerinde içerisinden yetiştirdiği kahramanlar sayesinde çıkmayı başaran Türk milleti; ordumuzun içerisine gizlenmiş ihanet çetesinin darbe girişimini içerisindeki vatansever Mehmetçiklerimiz ile beraber bertaraf etmiştir. O kahramanlardan biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlattığı büyük taarruzu, 30 Ağustos günü tamamlayarak dünya savaş tarihinin en büyük zaferini kazanmıştır.

Türk tarihinde zafer ayı olarak bilinen Ağustos ayında Malazgirt Zaferini kazanarak Anadolu’yu yurt edinen Türk Milleti; tarihinde yine bir dönüm noktası olan 30 Ağustos 1922’ de kazandığı zaferle bir kez daha yeniden ve ebedi olarak Anadolu'yu vatan edinmiştir.Bütün bu başarının mimarı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Zafer Haftasını kutlayarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm mensuplarına ve vatandaşlarımıza sevgi ve saygılar sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

belediyebaskani

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kutlama mesajında, "Vatan toprağı işgal altında bulunan Türk milleti, yokluklara ve zorluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla, kanının son damlasına kadar vatan toprağının nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa tüm dünyaya göstermiştir. Tarih boyunca esaret altında kalmayı reddeden bu millettin vatan sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu ilelebet devam edecek, aziz Türk milleti hiçbir zaman boyun eğmeyecektir.

26 Ağustos 1922’de Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarıyla başlayan Büyük Taarruz Savaşı, 30 Ağustos’ta Türk Milleti tarafından ortaya konan büyük bir zafere dönüşmüştür. Tarihe altın harflerle yazdırılan bu zafer dün olduğu gibi bugün de bizlere ışık tutmakta; yüce Türk Milletin bağımsızlık tutkusu, vatanı dimdik ayakta tutan çok önemli bir unsur haline gelmiştir.  

Yakın zamanda yaşadığımız hain darbe girişiminde Türk milleti, bağımsızlığı uğruna nasıl canını hiçe saydığını, 92 yıl önce olduğu gibi yine aynı azim ve kararlıkla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze kastetmeye çalışanlar, Türk Milleti’nin cesareti ve mücadelesi karşısında dün olduğu gibi bugün de asla başarılı olamayacaktır.

Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, geleceğe sağlam adımlarla yürüyen, tarih ve kültür başkenti Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamanın bir kez daha onurunu ve gururunu yaşayacağız. Edirne Belediye Bandosu’nun 30 Ağustos 2016 Salı Günü 21.00’da Atatürk Anıtı’nda Kahramanlık Destanı Marşları’nda oluşacağı konsere tüm Edirne Halkı’nı davet ediyorum.

Bu duygular ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutlar, ülkemiz uğruna canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor; kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." sözlerini kullandı.

etbyonkurbaskani

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Meclis Başkanı Fedai Canım ortak olarak yayınladığı kutlama mesajında, "30 Ağustos 1922'de kazanılan Büyük Zafer'in ardında; milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her daim canlı kalacak ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımızla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz." sözlerine yer verdi.

etsoyonkurbaskani

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt yayınladığı kutlama mesajında, "30 Ağustos Zaferi birlik ve beraberliğimizin en güzel resmidir. İlelebet bağımsız yaşayacağımızın tüm dünyaya ilanıdır. 1922 yılı 26 Ağustos'unda başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni bir kez daha gururla anıyoruz. Yurtta ve dünyada daima barıştan yana olan yüce milletimiz, bağımsızlığına ve vatanına göz dikildiğinde, savaş meydanında ne büyük bir mücadele verebileceğini dosta düşmana defalarca göstermiştir. Büyük Taarruz da bu mücadelelerin en tipik örneklerinden birisidir. İş dünyası olarak; vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkanların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

edirnegsbilmuduru

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak 30 Ağustos dolayısıyla yayınladığı mesajda, "30 Ağustos Zaferi; esareti hiçbir koşul altında kabul etmeyen, tarihte yok edilmek istenen bir milletin adeta küllerinden yeniden doğmasının zaferidir. Milli Kurtuluş Savaşımızı eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi'nin 94'üncü yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’ta 30 Ağustos zaferinin önemini şu ifadelerle vurgulamıştır. “Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle neticelendirilmiş olan bu harekat, Türk ordusunun, Türk subay ve kumanda heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir daha tespit eden muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez abidesidir. Bu eseri meydana getiren bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, daima mesut ve bahtiyarım. Tarih boyunca inanıcını, özgürlüğünü üstün tutmuş ve bu yolda büyük mücadeleler vermiş olan milletimiz, kıyamete kadar bu topraklarda bağımsız olarak yaşayacaktır. Toplumca bizi ayakta tutan en büyük dinamiklerimizden olan inancımız, vatanımız, bayrağımız, özgürlüğümüz için durmadan yılmadan çalışmak en asli görevlerimiz arasındadır. Bu yolda ne zaman ihtiyaç duyulsa hiç düşünmeden can vermeye hazır bir toplumun fertleri olmaktan onur ve gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

tumyerelsenedirnesubebaskani

Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez yayınladığı kutlama mesajında "Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, vatanımızı vatan yapan, düşmanlarımıza karşı birlik ve beraberlik ruhuyla verilen muhteşem bir mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferin 94. yıl dönümü kutlamanın gururu içerisindeyiz. Tarihi zaferlerle dolu bir milletin, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazandığı bu zafer, tüm dünyaya örnek olmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, vatanı işgal edilmiş bir halkın, tüm yokluğa çaresizliğe rağmen, yüreğindeki inanç ve kararlılıkla vatanı için nasıl canı pahasına mücadele edebileceğinin; Türk milletinin millet olma bilincini daha da güçlendiren; Türk milletinin destan yazdığı büyük savaşlarından biridir. Milletimiz, geçmişi kahramanlık destanlarıyla dolu mücadelenin sonucunda kazandığı bağımsızlığını, kararlı, inançlı bir şekilde, din, dil, ırk, mezhep temelinde hiçbir ayrılığa düşmeden birlik ve beraberlik içinde emek, vatan, cumhuriyet mücadelesi vererek, kuşkusuz, her zaman koruyacaktır. Tüm Yerel-Sen Şubesi olarak, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz." dedi.

EDİRNEJETHABER HABER MERKEZİ