4 Saatte İkna Edilerek Kurtarıldı

4 Saatte İkna Edilerek Kurtarıldı
Edirne'de tarihi Meriç Köprüsü'nden düştüğü iddia edilen İlkay Tezgider, 4 saatte ikna edilerek kurtarıldı.

Edirne'de tarihi Meriç Köprüsü'nden düştüğü iddia edilen 35 yaşlarındaki İlkay Tezgider'i suda fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan hazırlıkların ardından halat ile Meriç Nehri'ne indirilen itfaiye eri, Tezgider'i köprünün ayağına çıkarmayı başardı.

Ardından, köprüden düştüğü mü yoksa atladığı mı bilinmeyen Tezgider'i nehirden çıkarması için AFAD ekipleri tarafından yardım istendi. Olay yerine sevk edilen AFAD ekipleri, Meriç Nehri'nde mahsur kalan Tezgider'i kurtarmak için bot ile nehre girdi. AFAD ekipleri, taleplere olumsuz cevap vererek ikna edilemeyen Tezgider'i orada bırakarak kıyıya dönmek zorunda kaldı.

Bu kez bir polis amiri ile nehre açılan ekipler, yine Tezgider'i köprünün ayağından alamayarak kıyıya döndü. Böyle olunca, AFAD ekipleri tarafından olay yerine ikinci bir bot istendi. Kısa süre içerisinde olay yerine getirilen ikinci bot da nehre indirildi.

Her iki bota da çok sayıda AFAD ekibi ve polis bindi. Tezgider'i sakinleştirici iğne ile kısa sürede etkisiz hale getiren ekipler, yaklaşık 1 saat sonra kıyıya çıkarıldı.

Kelepçelendi

Saatlerin ilerlemesine rağmen bir türlü ikna olmayan ve sürekli bağıran Tezgider için polis ekipleri, botlarla köprünün ayağına çıkarak onu kelepçeleyip ayaklarını bağladıktan sonra bota bindirdi. 4 saat sonra olduğu yerden alınabilen İlkay Tezgider, ambulansa bindirilirken yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı gözlemlendi.

Madde bağımlısı olduğu belirtilen Tezgider, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.