7'den 70'e Herkes Oy Kullanacak

7'den 70'e Herkes Oy Kullanacak
10 Ocak'ta gerçekleştirilecek altyapı referandumunda 7'den 70'e tüm Edirne halkı, mahalle muhtarlıklarında oy kullanabilecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı sorunlarının ne şekilde çözülmesi konusunda 10 Ocak 2016 Pazar günü referandum yapılacağını ifade ederek, "7'den 70'e tüm Edirne halkını her mahallenin muhtarlıklarına koyacağımız sandıklara giderek, oy kullanmaya davet ediyorum." dedi.

Edirne halkına referandumda tek bir soru sorulacağını ifade eden Gürkan, "590 bin metre içme suyu şebekesi, 467 bin metre kanalizasyon, 29 bin metre yağmur su toplama kanalı ve 64 bin metrekare atık su arıtma tesisinin hepsini birden mi yapalım? Ben oyumu 'evet' olarak kullanacağım." diye konuştu.

Başkan Gürkan, meclis üyelerine referandum hakkındaki düşüncelerini de sordu. CHP, MHP ve AK Parti meclis üyeleri de altyapıda gerçekleştirilecek olan 4 projenin de bir anda yapılmasının daha ekonomik ve pratik olacağını belirterek, oylarını 'evet' olarak kullanacaklarını söyledi.

Edirne'nin en büyük sorunun altyapı olduğuna değinen Gürkan, "Seçim döneminde Edirneliler 'En büyük sorununuz ne?' diye sorduğumuzda hepsi 'altyapı' dedi. Peki; Edirne'de altyapı yok mu? Var. Mesela; içme suyu şebekesinin ana çekirdeği 1934 yılında atılmış. Zaman içerisinde o günün imkanlarıyla, teknolojisiyle 100 kilometreye yakın yeni hatlar yapılmış. Asbest borular kullanılmış. Ama bu borular ömürlerini bitirmiş borular. Proje hataları var. Projesi 250'lik boru ama uygulamada 150'lik borular kullanılmış. Yerleşim sayısı artınca biz şuanda bazı bölgelere su taşımakta zorluk çekiyoruz. 29 bin 900 metre civarında yağmur suyu toplama kanalımız var. Ama birçok noktada kanalizasyon hatlarıyla birbirine bağlanmış. Böylece iki hattı çalışamaz hale getirmişiz. Kanalizasyon şebekesi 600 kilometre civarında… Aynı sokakta 2 kanalizasyon sistemini üst üste kurmuşuz ve işlemez hale getirmişiz. Hepimiz Edirne; özgür, modern, çağdaş bir şehir diyoruz. Ama bir yağmur yağdığında Dr. Ahmet Sadık Caddesi göl içinde kalıyordu, Allah’tan 6 ay önce bir rezervuar yaptık, oradaki problemi çözdük. Göllenmeden kurtardık." diye konuştu.

4 projenin aynı anda yapılmasıyla birlikte Edirne halkının yaklaşık 3 yıl çile çekeceğini ifade eden Gürkan, "Halkımız 'evet' derse 4 projeyi aynı anda gerçekleştireceğiz. Bir mahalleye gideceğiz; tüm projelerini gerçekleştirdikten sonra sokağın yolunu, kaldırımını, bankını koyarak o sokaktan öyle ayrılacağız. Mahalleyi, sokağı eskisinden çok daha iyi bir hale getireceğiz." dedi.

GÜRKAN, MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bugüne kadar siyasi ayrım gözetmeyerek, Edirne'nin geleceği için çalışan meclis üyelerine teşekkür eden Gürkan, "'Edirne Ortak Paydası'nda bugüne kadar hiçbiriniz geri adım atmadınız,parti ayrımı yapmadınız. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na da bugüne kadar bizi hiç geri çevirmedi. 3 milletvekilimizle, tüm sivil toplum örgütleriyle, kurumlarla ve giden valimiz Dursun Ali Şahin ile 'Edirne Ortak Paydası'nda buluşabilmeyi öğrendik ve bunu yaşama geçirdik. Bu büyük bir başarı; bu kentte bana göre sağlanmış en büyük başarı budur. Başka Edirne yok. Bizim başka şehrimiz de yok. Yaşayacağımız başka bir şehir yok bizim. Biz siyasetin, insanlığa hizmet aracı olduğunu bilen insanlarız. Tek bir amacımız var; Edirne’ye hizmet etmek." dedi.