Adliye Binası Önündeki Caddeye Hakim Çağlar Işık'ın İsmi Verildi

Adliye Binası Önündeki Caddeye Hakim Çağlar Işık'ın İsmi Verildi
Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı iken hayatını kaybeden Hakim Çağlar Işık’ın anısını yaşatmak için Edirne Adliyesi önünde bulunan 301'inci Caddeye 'Hakim Çağlar Işık Caddesi' adı verildi.

Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı iken hayatını kaybeden Hakim Çağlar Işık’ın anısını yaşatmak için Edirne Adliyesi önünde bulunan 301'inci Caddeye 'Hakim Çağlar Işık Caddesi' adı verildi.

Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Alp, adli ve idari yargı mensupları ile Edirne Barosu mensupları atıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis kararı ile gerçekleştirdikleri bu uygulama ile Hakim Çağlar Işık’ın isminin ölümsüzleştiğini söyledi. Merhum Işık’ın birikimi, tecrübesi ve insani duruşuyla örnek bir kişi olduğunu belirten Gürkan, "Sevgili Çağlar Işık’la Edirne’de yakın çalışma ortamlarımız, sohbetlerimiz, arkadaşlığımız, dostluğumuz oldu. Tabi ki bir hakimin hukuki bilgisi benim değerlendirmemin çok ötesinde, hakkım da değil, haddim de değil. Ama etrafımızda oluşan kanaatten çok iyi biliyorum ki Sayın Çağlar Işık, birikimiyle, tecrübesiyle ama her şeyin ötesinde o insani duruşuyla, mesleğinin yüz akı temsilcilerinden biriydi. Ben değerli hemşehrimiz diyeceğim, bundan sonra ismi Edirne’de ölümsüzleşmiş olacak." dedi.

hakimcaglarisik1

Edirne Valisi Günay Özdemir de, Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı bu karar ile vefakarca davrandığını, bunu görmekten de son derece mutlu olduğunu belirtti. Özdemir, "Edirne insanın ne kadar iyi ve güzel olduğunu gördüm. Bugün bir kez daha bir güzelliği daha gördüm. Edirne insanı, yöneticileri, Edirne Belediyesi, Edirne Belediye Meclisi ne kadar vefakar olduğunu, ne kadar dışarıdan gelmiş olsa da çalışanına ve hizmet edenine sahip çıktığını görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Bu Edirne’ye ilk geldiğim günden beri duyduğum heyecanı arttırdı. Çalışma şevkimizi arttırdı." şeklinde konuştu.

Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Alp yaptığı konuşmada, Hakim Çağlar Işık’ın isminin Adliye önündeki caddeye verilmesi konusunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Belediye Meclisi’ne teşekkür etti.

Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı karar metni, Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Alp’e verildikten sonra törene katılanlarla birlikte 'Hakim Çağlar Işık Caddesi' yazılı tabela Adliye Binası önündeki caddeye asıldı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi