Altında Artış Bekleniyor

Altında Artış Bekleniyor
Altın fiyatındaki yükselişi değerlendiren Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, artışın devam edeceğini söyledi.

Altının fiyatındaki yükselişi değerlendiren Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, artışın devam edeceğini ve altının değerinin hiçbir zaman düşmeyeceğini kaydederek, "Ben gram fiyatının 120 liranın üzerine çıkmasını bekliyorum. 3-4 ay içinde 120 lirayı göreceğiz. Düğün sezonu biraz sıkıntılı geçecek gibi duruyor." dedi.

Kalkan, yükselişin beklenen bir durum olduğunu belirterek, "Altın böyledir, her zaman adetini yapar. Altın; elinden çıkanı üzer, elinde olanı sevindirir. Bu bütün dünyada böyledir. Hiçbir zaman enflasyona yenilmez." ifadelerini kullandı.

Altın fiyatlarındaki artış ve düşüşleri değerlendiren Kalkan, dalgalanma konusunda "Altının son günlerde gün içinde 2-3 liralık dalgalanmaları çok normal değil. Piyasalardaki duruma güvenmediği için böyle oluyor. Altın hiçbir zaman geride kalmaz. Bu, dünya genelinde piyasalara da bağlı bir olay." dedi.

Altının gram fiyatının 120 liranın üzerine çıkacağını belirten Kalkan, "Şu anda altının gram fiyatı 111 lira, çeyrek altın 183 lira, tam altın 738 lira. Altın şu anda hala çok ucuz. Tuğla fiyatına satılıyor. Ben 120 liranın üzerine çıkmasını bekliyorum. Düğün sezonu biraz sıkıntılı geçecek gibi duruyor. 3-4 ay içinde 120 lirayı göreceğiz." şeklinde konuştu.