Altyapı Çalışmaları İçin İhale Eylül'de Yapılacak

Altyapı Çalışmaları İçin İhale Eylül'de Yapılacak
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmalarının, içme suyu projesinde DSİ ile belediye arasındaki bazı pürüzlerden kaynaklandığını belirtti.

Edirne Belediye Başkanlığı, 10 Ocak 2016'da altyapı çalışmalarıyla ilgili referandum yapmıştı. Referandumda Edirneliler, "İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?" sorusuna 'evet' veya 'hayır' olarak yanıt vermişti. Vatandaşlar ise altyapı çalışmalarının hala başlamamasından şikayetçiydi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmalarıyla ilgili gecikmelerin, içme suyu projesinde Devlet Su İşleri (DSİ) ile belediye arasındaki bazı pürüzlerden kaynaklandığını belirtti.

Gürkan yaptığı açıklamada, "DSİ tarafından yapılan çalışmalarla Kırklareli Kayalı Köyü Barajından içme suyu getirilecek. İçme suyu hattı 800'lük boru çapı olarak hesaplanmış, İller Bankası mühendisleri yaptığı hesaplara göre bu hattın yetersiz olduğunu açıklamış. Bu hattın 1000'lik veya 1200'lük bir boru çapıyla değiştirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir ay kadar önce teknik heyetler DSİ'de toplantı yaptı. DSİ bunun değişimi için baştan 'tamam' dedi. DSİ bölge müdürü, 'bizim ihale şartnamemizde burası 800'lük olarak gözüküyor, biz değiştiremeyiz' gibi bir tavır içerisinde. Ben değişmesi gerektiğini, değişmediği takdirde yeni içme suyu arıtma tesisini teslim almayacağımızı söyledim. Şu anda yazışmalar devam ediyor. Bu kadar gecikmenin nedeni bu. Eylül ayının başında ihaleye çıkacağız. İçme suyu şebekesi, kanalizasyon, yağmur suyu toplama ve atık su arıtma ihalelerini yapacağız. DSİ eğer iki içme suyu hattı boru çapını yükseltmezse yeni içme suyu arıtma tesisini teslim almayarak mevcut üzerinden su vermeye devam edeceğiz." sözlerini kullandı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi

Haber fotoğrafı: Arşiv