Atatürk Ölümünün 78. Yılında Törenlerle Anıldı

Atatürk Ölümünün 78. Yılında Törenlerle Anıldı
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Edirne'de törenlerle alındı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Edirne'de törenlerle anıldı. Edirneliler saat 9'u 5 geçe Atalarının huzuruna koştu. Atatürk Anıtında düzenlenen törene Edirne Valisi Günay Özdemir, 54'üncü Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 9'u 5 geçe siren seslerinin yankılandığı Edirne'de hayat durma noktasına geldi. Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir özlem ve minnet duygusuyla anan Edirneliler, tek yürek olarak İstiklal Marşını okudu.

Edirne Belediye Başkanlığı ve Türk Hava Kurumu işbirliğiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri ve Türk bayrağı, YT.ÖĞRT.PLT. Organ Özgürbaş'ın kullandığı motorlu paraşüt eşliğinde Edirne semalarında gezdi.

ataturkhava

Törenler Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odasındaki anma etkinlikleriyle devam etti. 54'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler kapıda nöbet tuttu. Ziyaretçiler üzerinde Atatürk resminin ve Türk bayrağının bulunduğu kıyafet giyen öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı yıllarında, cephede ve Cumhuriyetin ilk yıllarında giydiği kıyafetleri ile ilgi çekerken, Atatürk Odasında ki anma töreni Dolmabahçe'de gerçekleştirilen anma törenlerini anımsattı.

ataturkodasi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne ziyareti sırasında kaldığı, yıllardır aslına uygun olarak korunan ve halkın ziyaretine açık olan Atatürk Odası, her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da Edirnelilere duygu dolu anlar yaşattı. Atatürk’ün yatağı karanfiller ile kaplanırken, ziyaretçiler geçen yıl Edirne Belediyesi tarafından Ata'nın orijinal ölçülerine göre yaptırılan Atatürk heykelinin önünde saygıyla eğilerek, duydukları özlemi dile getirdi. Atatürk Odası, gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenleri Halk Eğitim Merkezinde devam etti. EJH

ataturkodasi1