"Atık Yağları Geri Dönüşüme Kazandırın"

"Atık Yağları Geri Dönüşüme Kazandırın"
Bilinçsizce atılan atık yağlar hem çevreye, hem doğaya zarar vermeye devam ediyor. Kevransaray’ın arkasında yer olan çöp konteynerlerine atılan atık yağlar, sıcağın da etkisiyle alev aldı ve konteynerden akan yağlar çevrenin zarar görmesine neden oldu.

Bilinçsizce atılan atık yağlar hem çevreye, hem doğaya zarar vermeye devam ediyor. Kevransaray’ın arkasında yer olan çöp konteynerlerine atılan atık yağlar, sıcağın da etkisiyle alev aldı ve konteynerden akan yağlar çevrenin zarar görmesine neden oldu. Konteyner ve çevresi Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenirken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Sağlıklı bir çevre için lütfen atık yağlarınızı çöpe ve lavaboya dökmeyin, geri dönüşüme kazandırın." dedi.

ATIK YAĞLAR İÇME SUYUNA KARIŞIYOR

Lavaboya dökülen bitkisel yağların kanalizasyonlara, göllere ve denizlere karıştığını ifade eden Gürkan, "Yağlar; çöpe döküldüğünde ise ilk olarak konteynerler zarar görüyor, daha sonra çöplük alanlarda önce toprağa daha sonra kullanılabilir yer altı sularına karışıyor." diye konuştu.

atikyaglar1

ATIK YAĞLARI ÇÖPE DEĞİL GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIN

Atık yağların evlerden ve işyerlerinden toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için Edirne Belediyesi’nin iki büyük firma ile protokol imzaladığını belirten Gürkan, "5 litreye ulaşması halinde bu firmalar, evlere ve işyerlerine giderek atık yağları toplanıyor ve geri dönüşüme kazandırılıyor. Toplanan atık yağların yüzde 60’ı biyodizel olarak kullanılırken yüzde 30’undan ise elektrik üretiliyor." dedi.

Evlerinde ve işyerlerinde atık yağlarını biriktiren duyarlı vatandaşların 0284 213 51 51 numaralı hattan Çevre Müdürlüğü’nü aramasının yeterli olacağını belirten Gürkan, "Atık yağlarınızı belirtiğiniz adresten alınarak, geri dönüşüme kazandırılacaktır. Çocuklarımızın geleceği, sağlıklı bir çevre için lütfen atık yağlarınızı çöpe ve lavaboya dökmeyin, geri dönüşüme kazandırın." ifadelerine yer verdi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi