Avukat Bürosunda Cinayet

Avukat Bürosunda Cinayet
Edirne'de boşanma davası sona eren ve anlaşma yoluna gidilmesi için avukatlarının bürosuna giden aile arasında tartışma çıktı. Sinirlenerek silahını çeken eski koca, eşine ve orada bulunan kızına ateş etti. Adamın kızı yaşamını yitirirken eski eşi ağır yaralandı.

Edirne'de boşanma davası sona eren ve anlaşma yoluna gidilmesi için avukatlarının bürosuna giden aile arasında tartışma çıktı. Taksicilik yapan Necati Adıgüzel (55), boşanma davası açan eşi Makbule Adıgüzel'le (56) tartışmaya başladı. Sinirlenerek silahını çeken Necati Adıgüzel, boşanma davası açan eşine ve orada bulunan kızına rastgele ateş etti. Necati Adıgüzel'in kızı Dilek Adıgüzel İnanç (30) yaşamını yitirirken Makbule Adıgüzel ise ağır yaralandı.

Alınan bilgilere göre, dün Necati Adıgüzel ile Makbule Adıgüzel'in boşanma davası vardı. Mahkeme, çiftin boşanmasına karar verdi. Çift, bir avukatlık bürosuna giderek mal bölümü hakkında görüşmek için sözleşti. Necati Adıgüzel, avukatlık bürosunda Makbule Adıgüzel ve çiftin kızları Dilek Adıgüzel İnanç ve avukat Melike Özbey ile bir araya geldi. Görüşme sırasında çıkan tartışma sonucu Necati Adıgüzel, silahını çekerek rastgele ateş etmeye başladı. Silahtan çıkan kurşunların isabet ettiği Dilek Adıgüzel İnanç olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Makbule Adıgüzel ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Avukat Melike Özbey, olayı yara almadan atlattı.

TORUNLAR DA ORADAYDI

Ayrıldığı eşiyle hukuk bürosunda bir araya gelen annesini yalnız bırakmamak için Dilek Adıgüzel İnanç da oraya gelmişti. Yanında 2 ve 5 yaşında olduğu öğrenilen çocuklarını da getiren İnanç'ın çocukları, dede ve anneannelerinin konuşmalarından etkilenmemeleri nedeniyle sekreter odasına alınmıştı. Boşanma davasını kaybetmesi üzerine sinirlenen Necati Adıgüzel'in silahını çekerek ateş etmesini Adıgüzel'in torunları da duydu.

TESLİM OLDU

Olay yerinden kaçan cinayet zanlısı Necati Adıgüzel'in kısa bir süre sonra polis merkezine giderek suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

OLANLARI AVUKAT ANLATTI

Binadan çıktığı sırada işlenen cinayetle ilgili açıklama yapan Avukat Melike Özbey, davanın boşanma ve tazminat davası olduğu belirterek, "Davayı kaybeden eş geldi. Eşi ve kızı benim büromdaydı. Eşini de kızını da vurdu. Kızını maalesef kaybettik. Bana ateş edip etmediğini bilmiyorum. Yani bana doğru yöneldiği zaman duvardan çıktı. Silah sesini duyduğum zaman çok korktum. Boşanma davasında anlaşma yolu bulmaya çalışıyorduk ama tabi anlaşamadık. Dava bugün sona ermişti. Eş bu yüzden biraz sinirliydi. Anlaşma yoluna gidiyorduk ama olmadı. Zaten hazırlıklı gelmiş, belinde silah varmış. Belinde silah olduğunu bilseydik zaten öyle bir ortam yaratmazdık ama içeri girerken kontrol etme şansımız yok. Kızın kötü olduğunu anlayınca doktorla telefonda konuşarak müdahale etmeye çalıştım ama maalesef kurtulamadı. Kızın çocukları da içerideydi. İki dakika önce çocuklar bu ortamda kalmasınlar diye sekreterimin odasına almıştım. Allah'tan en azından onu yapmışız da çocukların gözünün önünde bir şey olmadı." şeklinde konuştu.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Hukuk bürosunda çıkan tartışmada kızını öldüren ve eşini de ağır yaralayan Necati Adıgüzel, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EdirneJetHaber Merkezi (Bazı bilgiler Gündem Gazetesinden alınmıştır)