Baro Başkanı Yıldırım'dan Büyük İddia!

Baro Başkanı Yıldırım'dan Büyük İddia!
Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, belediyede çalışmadığı halde taşeron işçi gibi gösterilip belediye tarafından her ay maaşı ödenen bir kişinin olduğunu iddia etti.

Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, belediyede çalışmadığı halde taşeron işçi gibi gösterilip belediye tarafından her ay maaşı ödenen bir kişinin olduğunu iddia etti. Mesai saatleri içinde uyuşturucu ticareti suçuna karıştığı iddiası ile hakkında adli soruşturma başlatıldığını ve şahsın halen tutuklu bulunduğunu belirten Yıldırım, "Bu kişiyi çalışmadığı halde çalışıyor gibi gösterenler suç işlemiştir. Bu kişilerin cezai ve hukuki sorumlulukları bulunmaktadır. Bu kişilerin aynı zamanda siyasi sorumlulukları da bulunmaktadır. Siyasi sorumluluklarının gereği olarak işgal ettikleri makamlardan derhal istifa etmeleri gerekmektedir. Güzelim şehir ne hale geldi!" dedi.

20 Ocak 2017 günü Edirne Barosu Yönetim Kurulu üyesi bir avukata saldıran ve şu anda cezaevinde olan şahsın, Edirne Belediyesinde ‘bankamatikçi’ olarak çalıştığının ortaya çıktığını kaydeden Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Bu kişi hakim karşısına çıktığında mesleği sorulduğunda mesleğinin taksicilik olduğunu beyan etmiş ve bu beyanı duruşma tutanağına geçmiştir. Yani kendi beyanlarıyla taşeron işçi olmadığını mahkemede hakim karşısında ifade etmiştir. Zaten kamera kayıtları, bu çevredeki mobese görüntüleri, bu kişinin kullandığı cep telefonunun sinyallerini belirleyen baz istasyonu verileri, bu kişinin pasaport kayıtları ve sosyal medya hesabındaki paylaşımları inceleyecek olursak aslında belediyede taşeron işçi olarak çalışmadığı ortaya çıkacaktır. Bu kişi yaptığımız araştırmalarda 01 Ocak 2016 tarihinden 31 Ocak 2017 tarihine kadar, yani 13 ay boyunca tam ve eksiksiz çalışmış görülüyor. Çalışma günlerinde hiç eksik görünmüyor, sigortası tam ve eksiksiz yatırılmış. Bu kişi 26 Ocak 2017'de tutuklandı ama 31 Ocak 2017'ye kadar yine sigortası ödenmiş. Bu şahıs 14 Aralık 2016 tarihinden itibaren Edirne Adliyesinde denetimli serbestlik kapsamında ücretsiz olarak kamu hizmetlerinde çalıştırıldı. Bu kişinin sigorta kayıtları incelenecek olursa; hafta içi 08.30'dan 12.30'a kadar Edirne Adliyesinde ücretsiz kamu hizmetinde çalıştırılıyor olmasına rağmen yine Edirne Belediyesinde çalışılıyor gösterilmiş, sigorta primlerinin tam ve eksiksiz ödenmiş. Maalesef kamu zarara uğratılmış, bu kişiye haksız menfaat sağlanmıştır. Resmi evrakta sahtecilik gerçekleşmiştir." dedi.

Yıldırım, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Edirne'nin gelirleri belediyede çalışmadığı halde çalışıyormuş gibi gösterilen kişilere maaş olarak aktarılıp çarçur edileceğine o paralarla pazar yerleri ıslah edilebilirdi. Pazar yerleri, yeteri kadar aracı barındırmaya elverişli ücretsiz otoparkı olan çok katlı yapılara dönüştürülüp, AVM standartlarına yükseltilebilirdi. Bu sayede biz Edirne halkı yağmur, çamur çilesi çekmeden ve izdiham sorunu işe karşılaşmadan rahat rahat pazar alışverişimizi yapar, trafik sorunu yaşamdan huzur içerisinde evimize dönebilirdik. Ama nerede o günler... Edirne halkı kimin umurunda!" ifadelerini kullandı.

EJH