Başkan Gürkan, Çalışmaları Değerlendirdi

Başkan Gürkan, Çalışmaları Değerlendirdi
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında Edirne Belediyesi'nin son günlerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonunda basın mensuplarıyla...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında Edirne Belediyesi'nin son günlerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Edirne Belediyesi’nin son günlerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gürkan, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi'nin destekleriyle Ekim 2015'te ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Film Festivali’nin ülke gündemi göz önünde bulundurularak 20-26 Kasım 2015 tarihlerine ertelendiğini söyledi.

"ÖDÜLLÜ FİLMLER SİNEMASEVERLERLE BULUŞACAK"

Uluslararası festivaller anlamında Türkiye’deki en ciddi organizasyonları yapan İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) yöneticileriyle bir takım görüşmeler yaptıklarını ifade eden Gürkan, “ Kişisel görüşmelerimiz neticesinde İstanbul’da yapılacak olan uluslararası film festivalinin bir ayağını da Edirne’ye aldık. İKSV yöneticileri bizleri kırmadı. Sinemanın en güncel örnekleriyle daha çok sinemasevere ulaşmayı hedefleyen Filmekimi 23-25 Ekim tarihleri arasında Edirne’deki sinemalarda 3 gün boyunca ödüllü 15 filmi gösterime sunacak.  Filmin girişleri ücretli olacak. Sinemaseverlere çok kaliteli filmler sunulacak olan bu festivale tüm Edirne halkını davet ediyorum” dedi.

POTANIN PERİLERİ AVRUPA’DAKİ İLK MAÇINA ÇIKACAK

Edirne Belediyesi Edirnespor Bayan Basketbol Takımı’nın geçtiğimiz sezon birçok başarıya imza attığını ifade eden Başkan Gürkan, “Başarılı takımımız geçtiğimiz sezon ligde ilk 8 takım arasında yer aldı. Ligin en değerli ikinci takımı da seçilen takımımız, Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazanarak, Edirne’yi gururlandırdı. Edirne Belediyesi Edirnespor Bayan Basketbol Takımı, 29 Ekim 2015 Perşembe günü saat 18.00'de Avrupa Kupalarındaki ilk maçını WBC Enisey Krasnoyarsk takımı ile gerçekleştirecek. Basketbola, spora ve Edirne’ye gönül vermiş herkesi bu maça bekliyorum” diye konuştu.

12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen "Open Days" adlı programa katıldığını ifade eden Gürkan, 33 ülkeden 7 bin yerel seçilmiş ve atanmış yöneticinin katıldığı "Open Days" adlı etkinlikte "Yerel Yönetimlerin AB'ye Giriş Sürecinde Üstlendikleri Rol" konulu bir konuşma gerçekleştirdiğini söyledi.

"AB'NİN DİĞER ÜLKELERE OLAN TUTUMUNU SORGULADIM"

Toplantıda Edirne'nin IPA sürecinde yaşadığı sıkıntıları, zorlukları dile getirdiğini ifade eden Gürkan, "IPA sürecinde Edirne Belediyesi olarak hedeflerimizi, gerçekleştirmek isteğimiz projeleri anlattım. AB’nin zaman zaman haklı zaman zaman haksız baskılarını neden diğer ülkelere de yapılmadığını sorguladık." şeklinde konuştu.

Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında Edirne'nin Bulgaristan'la irili ufaklı birçok çalışma yaptığına dikkat çeken Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü:"Yunanistan ile Türkiye arasında başlayan İnterrek isimli projede, Yunanistan'ın Ege Denizindeki Kıta sahanlığını bahane ettiğini ve bu yüzden projede herhangi bir ilerlemenin kaydedilmediğini anlattım.  AB'nin Türkiye’ye nasıl eksik gördüğü konularda baskı yapıyorsa, Yunanistan'ı bu konularda baskılaması gerektiğini söyledim.  Epey ilgi gören bir konuşma oldu."

Başkan Gürkan ayrıca, 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya'da, uluslararası boyutta bu yıl beşincisi düzenlenecek olan kırsal yaşam konulu, YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’na Edirne Belediyesi'nin de katılacağını belirterek, "Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Edirne Belediyesi olarak, Edirne’de kültürel mirasın geleceğe taşınması amacıyla hazırladığımız projelerin tanıtımlarını yapacağız." dedi.