Başkan Gürkan, Edirne'ye Kumsal Getirecek

Başkan Gürkan, Edirne'ye Kumsal Getirecek
Edirne’ye deniz ne zaman gelir bilinmez ama 1 yıl sonra Edirneliler kumsalına kavuşuyor. Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan Sarayiçi Rekreasyon projesi içinde kumsalda bulunuyor. Kim bilir, belki Başkan Gürkan ileride denizi de Edirne’ye getirir...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz yıl kamuoyuna duyurduğu Sarayiçi Rekreasyon Projesinin ihaleye hazır olduğunu duyurdu. Gürkan, Sarayiçine gezi, yürüyüş ve bisiklet yollarının yapılacağını dile getirerek, "Buraya birde gölet yapacağız. Burada ışık, su ve müziğin birlikte çalışacağı bir sistemi koyacağız. Burada ayrıca kumsal olacak." dedi.

Edirne Belediye Meclisi toplantısı öncesi konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, uzun süredir çalışma yürüttükleri Sarayiçi Rekreasyon Projesinin ihale aşamasına geldiğini bildirdi. Konu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Gürkan, “Bu projemiz daha büyük bir proje olarak başladı. Buradan elektrik üretmeyi hedeflemiştik. Ama olmadı, buradan bu konuyu yeniden tartışmaya açmak istemiyorum” dedi.

6.5 MİLYONU HİBE OLACAK

Projeyi Edirne Belediyesi ve İl Özel İdaresiyle ortaklaşa yürüttüklerini dile getiren Başkan Gürkan, "Projemiz hazır durumda. Projemiz için Trakya Kalkınma Ajansından ilk etapta 4 milyon 750 bin liralık bir hibe ardından da 1 milyon 250 bin liralık bir hibe alacağız. Bu alanda yürüyüş, gezi, bisiklet yollarımız olacak. İçinde bir kumsalında bulunacağı Sarayiçine yapacağımız gölette ışık, su ve müziğin beraber hareket ettiği bir sistemimiz de olacak. Buraya 6 adet kafeterya ve lokanta da yapılacak. Ama bunlar etap etap yapılacak. Burası su bastığı için kafeterya ve lokantamız alttan çelikle bağlanan dubalar üzerine kapılacak binalar su geldiğinde yükselecek ve zarara uğramayacak." dedi.

BETON KULLANILMAYACAK

Buradaki Projelerinde hiç beton kullanılmayacağını dile getiren Gürkan, "Bu alanda sıfır beton olacak. Doğayla iç içe bir proje hazırladık. Bu projemiz bittiğinde bu alana çok sayıda vatandaşımız gelerek hem Edirne'yi izleyecek hem de fotoğraf çekecektir." şeklinde konuştu.

Proje ile ilgili tüm izinlerin alındığını ve ihale aşamasına gelindiğini de bildiren Başkan Gürkan, projeyi slayt eşliğinde meclis üyeleriyle paylaştı.