Başkan Gürkan, Öğrencilerin İlk Gün Heyecanını Paylaştı

Başkan Gürkan, Öğrencilerin İlk Gün Heyecanını Paylaştı
Üç aylık yaz tatili ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için 2015 -2016 eğitim öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler, ilk günün heyecanını...

Üç aylık yaz tatili ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için 2015 -2016 eğitim öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler, ilk günün heyecanını yaşadı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı nedeniyle düzenlenen programa katılarak, öğrencileri eğitim yılının ilk gününde yalnız bırakmadı.  

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk günü nedeniyle Fahri Yücel İlkokulu’nda program düzenlendi. Düzenlenen programa Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, kurum müdürleri, bürokratlar ve veliler katıldı.

​ Fahri Yücel İlkokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ile halkoyunları gösterisinin ardından söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının Edirne’ye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

​Öğrencilere başarı dolu bir yıl dileyen Gürkan, “Vatanımızın birlik, bütünlüğü ve bölünmezliği; halkımızın, milletimizin sağlığı, esenliği, ülkemizin bekası için, bu toprakları vatan yapmak için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimize ama özellikle de eğitim şehitlerini, şehit öğretmenleri bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum.

1923’te Türkiye’nin nüfusu 13 milyon. Bu 13 milyon nüfusun yaklaşık 11 milyonu köylerde yaşıyor. Toplam okul sayımız yaklaşık 5 bin. Bütün ülkede ortaokul sayısı 72. Lise ise 23. Bütün ülkedeki erkeklerin sadece yüzde 7’si okuma-yazma biliyor. Ve bunların çoğu ya asker, ya da gayrimüslim. Kızların ise binde 4’ü okuma yazma biliyor. Bütün Türkiye’de ki, 23 lisede kız öğrenci sayısı sadece 230. Öğretmenlerimizin 3’te 2’si eğitim tahsili almamış kişiler. Bugün itibariyle ülkede 18 milyon öğrenci ders başı yapıyor. 900 binden fazla öğretmenimiz var. Ve 10 binlerce okulumuz. Bu cumhuriyetin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyeti kuran kadronun eseridir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Türk milli eğitimine gönül vermiş, emek vermiş tüm insanları şükranla yad ediyorum” dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in konuşmasının ardından Vali Şahin ve Başkan Gürkan, öğrencilere ücretsiz kitaplarını takdim etti.