Başkan Gürkan, Sihirbazın Gösterisine Eşlik Etti

Başkan Gürkan, Sihirbazın Gösterisine Eşlik Etti
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 2’incisi düzenlenen Mahallede Ramazan Eğlencelerinin ikinci gününde sihirbazın gösterisine eşlik etti. Abdurrahman Mahallesindeki çocukların heyecanına ortak olan Gürkan, “Çocuklar...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 2’incisi düzenlenen Mahallede Ramazan Eğlencelerinin ikinci gününde sihirbazın gösterisine eşlik etti. Abdurrahman Mahallesindeki çocukların heyecanına ortak olan Gürkan, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın yüzünü daha çok güldürmek, onları geleneklerinden koparmadan, sanatla, sporla, kültürel değerlerle geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Mahallede Ramazan Eğlenceleri, Abdurrahman, Kocasinan ve Barutluk Mahallerinde devam etti.

Eski Ramazan gecelerinin yaşatılması amacıyla düzenlenen ramazan eğlencesine Abdurrahman Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Eğlenceye katılan mahalle sakinlerine geleneksel Ramazan şerbeti ile çekirdek, çocuklara ise mısır ve balon ikram edildi. İlk olarak fasıl grubunu dinleyen mahalle sakinleri Hacivat ve Karagöz’ün ardından Kanto ile eğlencenin tadına vardı. Daha sonra sahneye çıkan sihirbaz, yaptığı birbirinden ilginç ilizyon gösterileriyle çocukları adeta büyüledi.

Sihirbazın gösterisi sırasında mahalleye gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sahneye çıkarak, sihirbazın gösterisine eşlik etti. Sihirbazın yaptığı ilizyon gösterisini hayranlıkla izleyen Gürkan, Edirne’ye belediye olarak unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yaşatmak amacıyla böyle bir gece düzenlediklerini söyledi.

Çocuklarla şakalaşmayı da ihmal etmeyen Gürkan, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Ramazan boyunca her mahallemizde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle eski Ramazanların tadını hep birlikte yaşayacağız. Eğlencemize gösterdiğiniz yoğun ilgi için hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Burada eğlenen çocukların mutluluğunu gördüm. Çocuklarımızın yüzünü daha çok güldürmek, onları geleneklerinden koparmadan, sanatla, sporla, kültürel değerlerle geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışacağız."

Ramazan eğlenceleri üçüncü gününde (20 Haziran 2015) Kocasinan Mahallesinde, dördüncü gününde (21 Haziran 2015) Barutluk Mahallesi devam etti. Mahalle halkı yine geleneksel kıyafetler giyen kızlar tarafından karşılandı. Eğlenceye katılanlara şerbet ve çekirdek ikram edildi. Geceye Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da eşlik etti.  Fasıl, Hacivat ve Karagöz, Kanto ve Sihirbaz gösterisini izleyen mahalleliler, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

mahallede ramazan ikinci gün