Başkan Gürkan Vatandaşları Uyardı

Başkan Gürkan Vatandaşları Uyardı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pazar günü yaşanacak elektrik kesintisinden dolayı kente su da verilemeyeceğini kaydederek vatandaşların bu konuda önlem almalarını istedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pazar günü yaşanacak elektrik kesintisinden kaynaklı olarak birçok mahallede su kesintilerinin de yaşanacağını belirterek, vatandaşların kesintilere karşı önlem almasını istedi.

Kente 10 saate yakın süre boyunca elektrik verilemeyeceğini ve su kesintisinin de yaşanacağını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"TREDAŞ'ın Edirne'de bakım çalışması nedeniyle tüm şehirde elektrik kesintisi yaşanacak. Elektriğin olmaması demek bizim suyu evlere ulaştıramayacağımız anlamına gelir. Paşaçayırı ve Süloğlu Barajından elde ettiğimiz suları elektrik olmadığından evlere iletemeyeceğiz. Niye jeneratör kiralamadığımızı sorabilirsiniz. Bu pompalar devasa pompalar olduğu için bu pompaları çalıştıracak kapasitede bir jeneratör yok. Yine de tüm kente değil ama belli bölgelere su verebilmek adına İstanbul'dan jeneratör kiraladık. Belli bölgelere su vereceğiz ancak kentin %60'ına yakın kısmında yine su kesintileri yaşanacak. Vatandaşlarımızın şimdiden tedbir almasını öneriyoruz."

EdirneJetHaber Haber Merkezi