Başsavcılık'tan Demirtaş Açıklaması

Başsavcılık'tan Demirtaş Açıklaması
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan tutuklu olarak bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada; Selahattin Demirtaş'ın tehlike arz edecek herhangi bir sağlık probleminin olmadığı belirtildi.

Açıklamada; bazı basın ve yayın organlarında tutuklu bulanan Selahattin Demirtaş'ın, ağır sağlık sorunlarının bulunduğu ve derhal tahliye edilmesi gerektiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "14 Aralık 2016 tarihinde kontrol amacıyla sevk edildiği Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde üç profesörden oluşturulan heyet tarafından yapılan muayene, tetkik ve tahliller neticesinde, Selahattin Demirtaş'ın tehlike arz edecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı anlaşılmıştır. Bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlerin olumsuz algı oluşturmaya yönelik olarak yayımlandığı değerlendirilmiştir." denildi.

EJH