Bayram Öncesi Denetimler Arttı

Bayram Öncesi Denetimler Arttı
Edirne Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi şekerleme ve tatlı imalatçılarına yönelik denetimlerini arttırdı.

Edirne Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi şekerleme ve tatlı imalatçılarına yönelik denetimlerini arttırdı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, şekerleme ve tatlı imalatçılarına yönelik rutin denetimlerin, Belediye Sağlık İşleri Birimi ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, Kurban Bayramı öncesi artarak devam ettiğini belirtti.

Tanrıkulu, bayram öncesi, gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılması için denetimlerin sıklaştırıldığını ifade ederek, "Edirne Belediyesi olarak yaklaşan bayram öncesi, yıl içerisinde periyodik olarak devam eden denetimlerimizi sıklaştırdık. Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi ve Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, kentimizde faaliyet gösteren şekerleme ve tatlı imalatçılarına yönelik denetimlerimizde,  halkımızın güvenli gıda tüketebilmelerini hedefliyoruz." dedi.

bayramoncesidenetimler1

Denetimlerde iş yerinin genel temizliğinden personel ve alet-ekipmanın hijyeniğine kadar her detayın kontrol edildiğini kaydeden Tanrıkulu, "İmalatçı tarafından satışa sunulan gıda ürünlerinin güvenliği, kalitesi, saklama koşullarının yasalara uygunluğunu denetliyoruz. Gerektiği takdirde iş yerlerine yasaların öngördüğü cezai işlemleri başlatıyoruz. Amacımız, Kurban Bayramı öncesi halkımızın güven içinde gıda tüketimini sağlayabilmeleridir." şeklinde konuştu.

Denetimlerin bayrama kadar süreceği kaydedildi.

EDİRNEJETHABER HABER MERKEZİ