Belediye Başkanı Gürkan 2 Yılını Değerlendirdi

Belediye Başkanı Gürkan 2 Yılını Değerlendirdi
7 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak göreve başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve gelişinin 2'inci yılında gerçekleştirdiği projeleri değerlendirdi.

7 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak göreve başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve gelişinin 2'inci yılında gerçekleştirdiği projeleri değerlendirdi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) aday olan Gürkan, göreve gelişinin 2'inci yılında, halka verdiği 43 vaadinin hangilerini gerçekleştirip hangilerini gerçekleştiremediğini objektif bir şekilde değerlendirdi.

Edirne Belediye Meclis Salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Gürkan, 7 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladığı söyledi. Görev yılının 2. yılını değerlendiren Gürkan, "Seçim döneminde 43 tane vaadimiz olmuş; bunların bir kısmı somut, bir kısmı ise soyut vaatler." diyerek halka söz verdiği tüm projeleri şu şekilde değerlendirdi;

BELEDİYENİN KAPISI HALKA HER ZAMAN AÇIK OLACAK

Haftanın 3 günü yaptığım görüşmelerden dolayı belediyeden saat 10.00 civarlarında çıkıyorum. Ortalama 30 civarında randevu talebi geliyor. Biz bu sözümüzü yüzde yüz olmasa da epey yüksek bir oranda yerine getiriyoruz.

EDİRNE HUZUR DOLU BİR KENT OLACAK

Kavga ortamını sona erdirdiğimize inanıyorum. Edirne'deki tüm kurum ve kuruluşlarla 2 yıldır inanılmaz güzel bir huzur ortamı kurduk. Bu şahsen benimde iddialı olduğum bir konu; Edirne'nin kurumsal anlamda huzur dolu bir kent olması, gerçekten de bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

EDİRNE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BİRLİKTE YÖNETİLECEK

Bu cümleden herkesin ne algıladığı, neyi hayal ettiği ile ilgili. Biz bu sözümüzü de yerine getirmeye çalışıyoruz. Zaman zaman eleştiriler de oluyor. Bu kişilerin ne bekledikleriyle ilgili bir durum.

EDİRNE BELEDİYESİ TÜM MESLEK ODALARIYLA BİRLİK İÇİNDE OLACAK

Bu konuda hiç tereddüdümüz yok. Gerçekten de tüm meslek odalarıyla işbirliği içerisindeyiz. Çok iç içe ve yakın çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA 6 AYDA BİR DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI YAPILACAK; İŞLER VE HESAPLAR HALKIN DENETİMİNE AÇILACAK

Bu iddiamızı 6 ayda bir gerçekleştirdiğimiz halka hesap verme toplantılarıyla gerçekleştirdik. Ramazan ve Kırkpınar'ın üst üste çakışması nedeniyle sadece bir kez Kırkpınar döneminde bu toplantıyı gerçekleştiremedik. Sonuncu, Halka Hesap Verme Toplantısını Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirdik. Bir sonraki toplantıyı Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Halka Hesap Veren tek belediyeyiz; örnekleri var ama bizim gibi periyodik olarak yapan ve halkın karşına çıkarak, tüm icraatlarını ve harcamalarını tek tek hesap veren yok. Halkı sosyal medya ve reklam panolarıyla davet edip, halkın karşısına çıkarak, halka doğrudan hesap veren başka belediye yok.

DAHA ÖNCEKİ DÖNEMLERDE OLAN İŞÇİLERİN MAAŞINI ALAMAMA SORUNU YAŞANMAYACAK

7 Nisan 2014 tarihinde göreve başladığımda, belediyede 5 aya kadar maaşını alamayan çalışanlar vardı. Parmağındaki evlilik yüzüğünü borçlarından dolayı satan işçi kardeşlerimiz vardı. İlk 4 ay ve 2015'in Kırkpınar ayı hariç çalışanların maaşlarını o ay içerisinde ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz. Hiç maaş aksaması yaşanmadı. Sadece gün aksaması yaşanıyor. 20 aydır maaş borcu olan hiçbir çalışanımız yok. Bunu gururla söylüyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte 4-5 günlük gecikmeleri daha da aşağılara çekeceğiz. O günlerde çok uzak değil.

ŞEHRE ÇEVRE DOSTU SANAYİNİN GELMESİ SAĞLANARAK İŞSİZLİK VE GÖÇÜN AZALTILMASI SAĞLANACAK

Çorlu, Çerkezköy, Ergene'de olduğu gibi; ekolojik dengeyi, doğayı yok eden bir ağır sanayi tesisi Edirne'ye gelse; bana da 'Belediyeye 1 milyon dolar bağışta bulunacağız, bize izin ver dense' ben izin vermem. Ama konfeksiyon gibi çevre dostu sanayinin başımızın üzerinde yeri var. Türkiye'nin iki önemli iş adamına Fahri Edirneli Beratı takdim ettik, Edirne'ye olan aidiyetlerini geliştirmeye çalıştık. Bunlardan bini 2 bin 800'e yakın işçi çalıştıran Kemal Şahin, diğeri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu. Kemal Şahin; Edirne’deki istihdam sayısını 7 binlere çıkartmayı hedefliyor. Sayın Hisarcıklıoğlu da çevre dostu sanayi için iş adamlarını kentimize yönlendirmeye devam ediyor.

İÇME SUYU VE KANALİZASYON ŞEBEKESİ YENİLENECEK

Kanalizasyon Şebekesini Mayıs 2014'de İller Bankasıyla görüşerek, proje ihalesini yaptık. Kentimizde 467 kilometre kanalizasyon şebekesi yenilecek. Bu projenin çizilmesi 18 ay sürdü. Evin bir odasını boyatmaya benzeyen bir iş değil. Bir kanalizasyon projesinin uzmanlar tarafından hazırlanması 18 ay sürüyor. Tek tek tüm sokakların kotları ölçülüyor. Eleştiriliyoruz; neden çalışmalar başlamadı diye. Ama gerçek bu. İçme suyu projemiz; bitti son hesapları yapılıyor. Proje teslim edildiği gibi tümünü ihaleye çıkacağız. 590 kilometre projemiz. Tümünü değiştiriyoruz, şebekeyi yeniliyoruz. 590 kilometre şehrin en kılcal damarına kadar giren bir projeden bahsediyoruz. Bu projeler masa başında oturup çizilen projeler değil.

ATIK SU ARITMA TESİSİ KURULACAK VE NEHİRLER TEMİZLENECEK

Atık su arıtma tesisinin projesi bitti. 64 bin metrelik bir alanda kurulacak İleri Biyolojik Arıtma Tesisinde günde 30 ton arıtma çamuru çıkacak. Bu işlerin hacim olarak büyüklüğünü anlatmak istiyoruz. İçme suyu projesi geldiği gibi, bir paket halinde ihaleye çıkacağız. Bu projelerin ne kadarda biteceğini soruyorlar; biz işlerimize aklımıza ve bilime güveniyoruz. 467 kilometre kanalizasyon hattının kaç günde, kaç ekiple tamamlarız bunların hesabını yapıyoruz.

ÇÖPLÜK SORUNU ÇÖZÜLECEK, GERİ DÖNÜŞEBİLEN ÇÖPLER EVLERDEN TOPLANACAK

Edirne'nin 60 yıllık vahşi depolama alanı vardı. Seçimlerden önce sosyal medyada ve basında en çok Edirnelilerin üzerinde durduğu konu hangisiydi; çöplük. Biz seçimlerde '18 ay içerisinde bu sorunu çözeceğiz' dedik ve görev dönemimizin 16. ayında bu sözleşmeyi imzaladık. Sözleşmeyi de bu sorundan en çok mağdur olan Yeniimaret Mahallesinde yaşayan halkla beraber imzaladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 3 yıldır proje onayı bekleyen çok fazla belediye var. Biz birkaç ayda onay aldık, ihalesini yaptık. 7 milyon 770 bin liraya ihaleye verdik. 9 ilçenin 256 köyünü de bu projeye dahil ettik. Edirne ve Havsa, Süloğlu, Lalapaşa'nın 96 köyü de bu projeye dahil oldu. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik; ilk kez ilçeleriyle ve köyleriyle birlikte bir katı atık projesi yaptık. Şuanda fiziki gerçekleştirme oranımızı yüzde 75. Temmuz ayında hizmete açacağız. Yeniimaret'i usulüne uygun bir şekilde kapatacağız.

ÇOK KATLI VE ASANSÖRLÜ OTOPARKLAR İNŞA EDİLECEK

Bu konuda henüz gözle görülür, elle tutulur hiçbir aşama kaydetmedik.

ULUS PAZARININ ALTINA YERALTI OTOPARKI YAPILACAK

Burayla ilgili farklı bir gelişme oldu. Kevransay'ın arkasında Edirne Belediyesi'ne ait bir otopark alanı vardı. Bizim dönemimizden önce ihaleyi çıkartılarak, satılmıştı. Burayı alan arsa sahipleri ile görüştü. Burada 2 katlı bir otopark inşa ettireceğiz. Bu yüzden ulus pazarının altına otopark projesini beklemeye aldık.

ŞEHİR ENGELLİLER İÇİN DAHA UYGUN HALE GETİRİLECEK

Ne yaparsak yapalım, asla yüzde yüz başarılı olduğumuzu söyleyemeyeceğim bir konu. Çünkü ben engelli bir babamın çocuğuyum. Kendimizi bağlamak adına dünyada yeni bir uygulama var; uluslararası ölçekte engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına bir örgüt var. O örgütü Edirne'ye davet edeceğiz. Onların uygulamalarını uyguladığınız halde sizi 'Engelli Dostu Kent' ilan ediyorlar. Engelli Dost Kent haline gelmek istiyoruz.

ALO ENGELLİ HATTI VE ENGELLİLER YAŞAM-KÜLTÜR MERKEZİ KURULACAK

'Alo Engelli Hattı'nı daha kurmadık ama Engelli Yaşam Merkezini hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımız tamamlanmak üzere 19 Mayıs'ta engelli arkadaşlarımla birlikte oranın açılışını yapacağız. 'Alo Engelli Hattı' da orada yer alacak. Edirne'deki engelli derneklerine de bu merkezden yer vermek istiyoruz. Orası tamamen hizmetleri belediye tarafından karşılanan ama engelli vatandaşlarımız ve derneklerimiz tarafından yaşatılan bir engelliler yaşam merkezi olacak.

EDİRNE BELEDİYESİ ÇOCUK TİYATROSU KURULACAK VE BERKİN ELVAN'IN ADI VERİLECEK

Bu devam eden bir süreç. Hala kurmadık çünkü sahnemiz yok. Tarihi Elektrik Fabrikasının restorasyonu devam ediyor. Kültür Merkezi haline getireceğimiz bu binada bir çocuk tiyatrosu kuracağız ve Berkin Elvan'ın adını vereceğiz.

GENÇLERİN YOĞUN OLARAK TOPLANDIĞI ALANLARDA ÜCRETSİZ Wi-Fi HİZMETİ VERİLECEK

Bununla ilgili çalışmalara başladık ancak güvenlik sorunları nedeniyle bize 'dur' denildi. Bu projemiz şuanda askıda ama bu projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz. İnsanlarımız 1 saat internete girerek acil sorunlarını çözecek.

YAŞLI DOSTU KENT PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Yaşlılar için hobi bahçeleri, hobi atölyeleri, evde bakım hizmetleri, 7/24 hizmet veren alo hizmet hattı kurulacak; ALO 188 hattımız devrede çalışıyor. Evde bakım, kuaför, hasta transferleri bunların tümünü yapıyoruz. Ama bunları saygı çerçevesinde açıklamıyoruz. Yaşlılar için hobi bahçelerini yapmadık. Çünkü özel sektör bunu yapıyor. Onların önünü kesmemek için gerçekleştirmedik.

KADINLARIN EL İŞLERİNİ SERGİLEYİP PAZARLAYABİLECEKLERİ ALANLAR OLUŞTURULACAK

Antik Parkın orada bir emek pazarı var. Şuanda onun düzenlemesini yapıyoruz. ETSO Kadın Girişimcilerle birlikte Köy Pazarını açtık.

KENT İÇİ ULAŞIMDA MESAFEYE GÖRE FİYATLANDIRMA YAPILACAK

Buna da başladık. Şuanda bankalar durağından Trakya Birliği'nin oraya kadar mesafeye kadar ücretlendirme yapılıyor. Kısa bir süre sonra bu uygulamamız tüm hatlarda gerçekleştirilecek.

TRAMVAY HATTI İNŞA EDİLECEK

Hafif raylı ulaşım yapmadık. Çünkü Bursa bu konuda çok ilerledi; Bursa Belediye Başkanı buraya gelmişti, uzmanlarını getirmişti. Günlük 350 bin biniş gerekiyor. Bizim 60 bini anca buluyor. 350 bin binişi sağlamak zorundayız. Veya ya vatandaştan çok fazla para alacağız, ya da bunu biz finanse edeceğiz. O yüzden bu uygulamayı askıya aldık.

25 KASIM STADYUMUNUN YERİNE AVM İNŞA EDİLMESİNE İZİN VERİLMEYECEK; BURAYA BİR KENT PARK YAPILACAK VE BU PARKIN ADINI HALK KOYACAK

Bu maddenin de arkasındayız. Son güne kadar da arkasında olmaya devam edeceğiz. TOKİ Edirne'ye yeni bir stadyum yapacak, bunun karşılığında 25 Kasım Stadyumunu alacaktı. Biz buna karşı çıktık ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Ben tüm yetkililerle bu konuyla ilgili görüşmeler yaptım. TOKİ yeni stadı yapmaya başlarsa bu protokol devreye girecek. Biz buna yine karşı çıkacağız.

TARIM FAALİYETLERİNE DESTEK VERİLECEK VE TARIM GELİŞTİRİLECEK

Bunu Ticaret Borsasıyla ortaklaşa yapıyoruz. Damızlık Sığır Yetiştirme Borsası açılması için borsamıza destek verdik. Trakya Kalkınma Ajansı'na seracılıkla ilgili bir rapor hazırlıyoruz. Bu rapor bittiğinde raporu Kararağaç Mahallesi sakinleriyle paylaşacağız.

YÖRESEL ÜRÜNLER ULUSAL VE ULUSLARARASI FUARLARDA TANITILACAK

Bu vaadimizi de yerine getiriyoruz.

HER YIL BELEDİYE BÜTÇESİNDEN SPOR KULÜPLERİ İÇİN AYRILAN ÖDENEK, AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE EŞİT OLARAK DAĞITILACAK

Amatör Spor Kulüpleri'ne (ASKF) desteklerimiz devam ediyor. ASKF ile bir standart getirildik bu yardımlara. Takımların müsabakalara katılıp katılmadığına bakıyoruz. Öğrencileri yetiştirip onlardan para alıp, hiçbir müsabakaya katılmayan kulüplere destek vermiyoruz. Adı amatör olsa da geçimini temin etmek için bu işi profesyonelce yapanlara destek vermeyeceğiz.

KENTİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK ULUSAL VE ULUSLARARASI FESTİVALLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bunu da gerçekleştiriyoruz. En son peynir üreticileri ile yaptığımız toplantı da; Edirne Peyniri adıyla bir festival gerçekleştirme kararı aldık. Edirne'nin değerlerini festivallerle tanıtmaya devam edeceğiz.

TURİZM OTOGARI PROJESİ: ŞEHİR DIŞINDA TURİSTİK OTOGAR İNŞA EDİLECEK. TURİZM ŞİRKETLERİNİN ARAÇLARI BURAYA GELECEK, TURİSTLER BURADA KARŞILANACAK, TURİSTLER BELEDİYEYE GEZİ OTOBÜSLERİNE BİNEREK ŞEHRİ GEZECEK. BU TUR OTOBÜSLERİNDE KULAKLIKLI BİLGİ SİSTEMLERİ VE KİTAPÇIKLAR YER ALACAK

Bununla ilgili turizm mastar planı alanında çalışmasını gerçekleştirdik. Bunu da mutlaka gerçekleştireceğiz.

EDİRNE, TURİZMDE DÜNYA KENTLERİYLE YARIŞIR HALE GETİRİLECEK

Edirne'de dünyada turist çeken 100 şehir arasında 60. sıradayız. Hedefimiz bu sayıyı daha da arttırmak.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ'NİN ULUSAL BİR HAL ALMASI İÇİN TÜM ŞEHİRLER GÜREŞLERE ORTAK EDİLECEK

Kırkpınar'ın en çok şikayet edilen konularından biri Kırkpınar'ın panayır havasında geçmesidir. 2 yıldır bir tane bile seyyar satıcı girmedi. Ben bu eleştirileri yapanları Kırkpınar'ı geçmeye davet ediyoruz. Kırkpınar'a 2 yıldır gelmeyenler, duyduklarıyla eleştiriyorlar. Geçtiğimiz yıl 45 il gezdik. Aracımız LED ekranlarla tanıtımını yaparak, halkı Kırkpınar'a davet ettik.

TARİHİ ESERLERİMİZ GELECEĞE TAŞINACAK

Edirne kentsel sit dönüşümü kapsamına alınıyor. Kaleiçi ve Karanfiloğlu; bu Edirne için çok önemli bir gelişmedir. 5 ile 10 yıl içinde çok özel bir yapıya kavuşacak.

TARİHİ ELEKTRİK FABRİKASI, KÜLTÜR MERKEZİ VE NİKAH SALONUNA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Bunu seçimlerde söylediğimde bir partinin adayı; 'ben yapamadım o hiç yapamaz' demişti. Durum ortada, Temmuz ayında bitirmeyi hedefliyoruz.

KURTULUŞ SAVAŞI MÜZESİ AÇILACAK, HAFIZAĞA KONAĞI, EDİRNE KENT MÜZESİ'NE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Biz göreve başladığımızda Trakya Kalkınma Ajansı ile proje yapamıyorduk çünkü aidatlar ödenmemişti ve borcumuz vardı. Aylık 88 bin TL'lik taksitle borcumuzu yapılandırdık. Edirne Kent Müzesi de Trakya Kalkınma Ajansı ile yaptığımız bir proje. 624 bin TL’sini ajanstan hibe kredi olarak aldık. Edirne Kent Belleği Müzesi’ne Edirne’ye kazandıracağız. Bu müze kurucu bir müze olacak. Müze oturuşunca müzenin içindeki bölümleri alarak, ayrı müzeler açacağız; Kırkpınar Müzesi, Balkan Müzesi gibi…

KENTE YAKIŞIR, MODERN UMUMİ TUVALETLER İNŞA EDİLECEK

Selimiye ve Ayşekadın'ın yanında yaptık. 2 tane daha yaptıracağız. Kentteki tuvaletlerin sayısını artıracağız.

NEHİR KENARLARI DÜZENLENİP HALKIN KULLANIMINA AÇILACAK

Bu DSİ’nin izniyle ilgili ama ciddi bir mesafe aldık. Kent Konseyi, sivil toplum örgütleri ve odalarla beraber ‘Nehir Kenarlarını Halk Kullansın’ diye bir platform kuracağız. Edirne’nin taşkın sahasının tekrar etüt edilmesi gerekiyor. Orayı imara açmak değil, halkın kullanımına açmak istiyoruz.

24 SAAT ÇALIŞAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA GEÇİLECEK

24 saat değil, 25 saat çalıştığımızı söyleyebilirim; tabii takdir Edirne halkının.

TRAFİK EĞİTİM PARKI KURULACAK

Yasa gereği kurmamız gereken bir park. 2 tane yer tespit ettik. Bu çalışmalar bitince uygulamasına başlayacağız.

TÜM EĞİTİM KURUMLARI VE İBADETHANELERİN PERİYODİK TEMİZLİĞİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Bütün Edirne’deki 52 caminin temizliğini yapıyoruz, halılarını yıkıyoruz, bütün okullarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu projemizde başarıyla devam ediyor.

EDMEK PROJESİ: İŞ GÜCÜ PİYASASININ İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA MESLEKİ EĞİTİMLER VERECEK MESLEK EDİNDİRME KURSLARI KURULACAK

Hiç başarılı olamadığımız bir konu. Lokal olarak yapıyoruz ama projedeki hedeflediğimiz noktaya ulaşamadık.

BELİRLİ BÖLGELERE HAYVANLAR İÇİN SULAKLAR YAPILACAK

Kentin çeşitli yerlerine otomatik dolumlu sular koyduk. Bazılarına insanlar zarar verdi, yenileriyle değiştirdik.

HER SEMTE SPOR TESİSLERİ KURULACAK

Bazı yerlerde spor aletleri kuruyoruz. Bazı yerlerde halı sahalar yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda oran nedir diye sorarsanız; bu konuda kendime 10 üzerinden 4 veririm.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ VE ÜNİVERSİTE DERNEKLERİ MECLİS TOPLANTILARINA DAVET EDİLEREK ÜNİVERSİTE-ŞEHİR İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİLECEK

Bunu gerçekleştiremedik. Bunun nedenlerini polemik konusu olmaması için hiç girmeyeceğim. Hiç yapamadığımız bir şey; üniversite yönetimi ve üniversite dernekleri meclis toplantılarına davet edilerek üniversite-şehir ilişkileri geliştirmek. Maalesef hiç yapamadık. Neden? Biliyor herkes.

GENÇLİK KOORDİNASYON KURULU VE GENÇLİK MERKEZLERİ KURULACAK, BELEDİYE GENÇLİĞİN SORUNLARINI DİNLEYECEK

Yapamadığımız ama çok kısa bir zamanda başlayacağımız bir vaadimiz bu. Gençlik koordinasyon kurulu ve gençlik merkezleri kurulacak; belediye gençliğin sorunlarını dinleyecek .Önümüzdeki süreçte bunu gerçekleştireceğiz.

HAYVAN HAKLARI KORUNACAK; HAYVAN HAKLARI KONUSUNDA EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILACAK; KISIRLAŞTIRMA VE BAKIM EVLERİ OLUŞTURULACAK

Bu konuda da gerek eğitim çalışmaları gerek bilinçlendirme gerekse kısırlaştırma çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Hayvan barınağımız yetmemeye başladı. Yanında bir boş alanımız vardı. Şimdi onu da büyüterek daha çok hayvana hizmet vermeye çalışacağız. En çok şikayeti tabi ki sokak köpeklerinden alıyoruz. İşte başkanım buraya çok toplanıyorlar. Çok geliyorlar bunları alın. Atın falan. Arkadaşlar yasa da bize diyor ki sokak hayvanlarını bulunduğu yerden alıp gerekli tedavilerini, yeni kısırlaştırma, ameliyat, tedavi bakım neyse yaptıktan sonra aldığın yere bırakacaksın diyor. Yasa aynen böyle diyor bize. Yani Saraçlar'ın ortasından almışsak tedavisini yap yine Saraçlar'ın ortasına bırak diyor yasa. Yani bizim aldığımız bakımını yaptığımız bir hayvanı alıp köyün bir merasına bırakma şansımız yok. Böyle bir şey yapmadık, yapmayacağız da. Ama yasal olarak da yapma şansımız yok.

EdirneJetHaber Haber Merkezi