Belediye Başkanı Gürkan Koltuğunu Devretti

Belediye Başkanı Gürkan Koltuğunu Devretti
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, başkanlık koltuğunu devretti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle başkanlık koltuğunu Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokul öğrencisi Kaan Atik’e devretti.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 97. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Danış, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu Müdürü Salih Şenol, Öğretmen Mustafa Gürler ile 7'nci sınıf öğrencileri Kaan Atik, Hayat Kurtoğlu, Arzum Korkut, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

23 Nisan geleneğini bozmayan Belediye Başkanı Gürkan, koltuğunu Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokul öğrencisi Kaan Atik’e devretti. Başkanlık koltuğunu devralan alan Atik, 'Özgür Çocuklar Parkı' gibi oyun parklarının arttırılmasını ve okullarında oyun oynamak için yeni alanlar yaratılmasını istedi.

Belediye başkanlığı görevine başladığında kent merkezinde 40 adet çocuk oyun parkı olduğunu anlatan Gürkan, "Çocuk oyun parkı sayımız bugün itibarıyla 85'e ulaştı. Bu 23 Nisan'da 4 yeni çocuk parkı açıyoruz. Pazar günü açacağımız bu parklarla çocuk oyun parkı sayımız 89'a çıkıyor. Edirne’deki park sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

23 Nisan'ın çok anlamlı bir bayram olduğunu anlatan Gürkan, "23 Nisan aynı zamanda TBMM'nin açıldığı tarih. Ben de 24'üncü dönemde Edirne'yi temsilen görev yapma şansına eriştim. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı Türk çocuklarına armağan etmesinin dünyada eşi benzeri yok. Dünyada hiçbir ülkede çocuk bayramı yok. Bu da Atatürk’ün çocuklara olan güvenini, sevgisini, geleceğe olan sağlam aidiyet duygusunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Kaan Atik’in büyünce bu koltuğa oturacağını anlatan Gürkan, "Kaan gibi çocuklarımızın kimisi cumhurbaşkanı, kimisi vali, kimisi belediye başkanı, kimisi öğretmen olacak. Cumhuriyet onların cumhuriyeti. Onlar, Türkiye'nin onurlu, asil, çağdaş bireyleri. Türkiye Cumhuriyetini aldıkları noktadan daha ileriye taşıyacaklar." dedi.

Gürkan daha sonra öğrencilere MP3 çalar ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etti.

EJH