Belediye Başkanı Gürkan'dan Kandil Simidi

Belediye Başkanı Gürkan'dan Kandil Simidi
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mevlid Kandili nedeniyle Saraçlar Caddesinde Edirnelilere kandil simidi ikram etti.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Kandil Simidi ikramına Mevlid Kandilinde de devam edildi. Selimiye Cami, Eski Cami, Üç Şerefeli, Mevlana Camileri ile Saraçlar Caddesi başta olmak üzere Edirne'nin 24 mahallesinde 15 bin adet kandil simidi ikram edildi.

Saraçlar Caddesinde Edirnelilerin kandillerini kutlayarak, vatandaşa kandil simidi ikram eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kandillerin, dini ve milli bayramların milleti millet yapan ortak değer olduğunu söyledi.

Türk milletine ait bu ortak değerleri Edirne Belediyesi olarak korumaya ve yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Gürkan, "Biz çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Dün Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 85 yıl dönümüydü, bugün de Mevlid Kandili… Hepsi de bizi biz yapan ortak değerlerimiz. Bu ülkede yaşayan hiçbir vatandaşımız, bizi biz yapan bu ortak değerden vazgeçmez, kimse de bu milleti ortak değerleri üzerinden ayrıştırmaya kalkmasın. Türk halkı, Türk milletini ayrıştırmaya çalışanlara bu anlamda en güzel cevapları vermiştir, vermeye de devam edecektir." dedi.

gürkan kandil simidi2

Tüm Müslüman Aleminin Mevlid Kandilini kutlayan Gürkan, "Bazen niye Atatürk diyorlar; en güzel cevabı bugün kutladığımız Mevlid Kandilidir. Bizim için bu ülkede özgürce nefes aldığımız her gün 'Atatürk' demektir; Türk bayrağının göndere çekilmesi 'Atatürk' demektir; Mevlid Kandilinin kutlanması 'Atatürk' demektir; minarelerden ezanların okunması 'Atatürk' demektir. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk askerleri sayesinde Türkiye Cumhuriyetinde kandillerimizi de bayramlarımızı da özgürce kutluyor, ibadetlerimizi özgürce yapıyor, bayrağımızı da özgürce dalgalandırıyoruz. İyi ki bu büyük Türk milletinin bir bireyiyiz, iyi ki bağımsız Türkiye Cumhuriyetinde özgürce yaşıyoruz." diye konuştu.