Belediye ve Valilik Suriyeli Mültecilere Yardım Ediyor

Belediye ve Valilik Suriyeli Mültecilere Yardım Ediyor
Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliği, Suriye'den savaştan kaçan insanlara yardımda bulunmaya,onlara yardım eli uzatmaya,destek olmaya devam ediyor.Yunanistan'a geçmek umuduyla Edirne’ye gelen mülteciler, güvenlik güçlerinin geçişlerine...

Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliği, Suriye'den savaştan kaçan insanlara yardımda bulunmaya,onlara yardım eli uzatmaya,destek olmaya devam ediyor.

Yunanistan'a geçmek umuduyla Edirne’ye gelen mülteciler, güvenlik güçlerinin geçişlerine izin vermemesiyle TEM otoyolunda ve Pazarkule sınır kapısının yakınlarında beklemeye başladılar. Zor şartlar altında, sıcağın altında bekleyen ve aralarında küçük çocuklarında bulunduğu mültecilere Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Valiliği başta olmak üzere çeşitli resmi kuruluşlar ve vakıflar yardımda bulundu.

Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ve Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Suriyeli mültecileri 800 adet kumanya yardımı ile bin adet içme suyu yardımında bulundu.

Zabıta Komiseri Savaş Çerkez, “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla burada bulunan mültecilere insani yardımda bulunduk. Temizlik ihtiyaçlarını gidermeleri için de bir tankerle su yollayacağız. İhtiyaçlar doğrultusunda yardımlarımız devam edecek” dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,yaptıkları yardımlar sebebiyle Edirne Halkı ve Türkiye'den bolca övgü aldı.

CPA4Bu8WgAEKuvd

suriyeli mülteciler