"Belediyede Kıyılan Nikahtan Ücret Alınmıyor"

"Belediyede Kıyılan Nikahtan Ücret Alınmıyor"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, son zamanlarda gündem yaratan 'Nikah Ücretleri El Yakıyor' başlıklı iddialara yanıt verdi. Nikah ücretlerinin Belediye Meclisi kararıyla belirlendiğini ifade eden Gürkan, "Mesai içi ve mesai dışında Edirne Belediyesi Nikah Salonunda kıyılan nikahlardan ücret almıyoruz." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, son zamanlarda gündem yaratan 'Nikah Ücretleri El Yakıyor' başlıklı iddialara yanıt verdi. Nikah ücretlerinin Belediye Meclisi kararıyla belirlendiğini ifade eden Gürkan, "Mesai içi ve mesai dışında Edirne Belediyesi Nikah Salonunda kıyılan nikahlardan ücret almıyoruz." dedi.

Yasal olarak alınan ücretlerin dışında evlenecek olan çiftlerden başka hiçbir ücret talep edilmediğini ifade eden Gürkan, nikah için alınan ücretlerin neredeyse bütün belediyeler tarafından uygulandığını söyledi. Sosyal medyada ve gazetelerde yayınlanan makbuz ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gürkan, "Edirne Belediyesi Nikah Memurluğuna 10.09.2016 tarihinde Limon Cafe’de evlenmek için başvuruda bulunan çift, nikah dairesi dışında kıyılan nikahlar için uygulanan makbuzu sosyal medyada paylaşarak, eleştirilerde bulunmuş. Çiftimizden talep edilen ücret belediye meclis kararı ile belirlenmiştir. Belediye meclis kararıyla evlerde ve düğün salonlarında kıyılan nikahlardan 165 TL, otel ve 1. sınıf lokantalarda kıyılan nikahlardan 330 TL ücret talep ediliyor. Bu ücretlere KDV ve 12,70 TL’lik basılı evrak geliri de ekleniyor. Çiftimiz eğer isterlerse, nikahlarını Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda kıydırabilir. Çünkü Edirne Belediyesi olarak Belediye Nikah Salonu’nda kıyılan nikahlardan Uluslararası Cüzdan Bedeli olan 80 TL ve 15 TL’lik dosya masrafını dışında hiçbir ücret talep etmiyoruz." dedi.

belediyenikahmakbuz

“BELEDİYE NİKAH SALONUNDA KIYILAN NİKAHLARDAN ALINAN ÜCRETİ KALDIRDIK”

Edirne Belediye Başkanı olarak göreve başladıktan sonra evlenecek olan çiftlere destek olabilmek adına Belediye Nikah Salonunda kıyılan nikahlardan alınan ücretin kaldırıldığını ifade eden Gürkan, "Edirne Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda Belediye Nikah Salonunda hafta içi ve hafta sonu kıyılan nikahlardan 165 TL ücret alınıyordu. Çiftlerimize destek olabilmek adına Belediye Nikah Salonunda kıyılan nikahlardan alınan bu ücreti belediye meclis kararı ile kaldırdık. Hafta içi ve hafta sonu ayrımı yapmadan Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirilen nikahlardan ücret talep etmiyoruz. Çiftlerimiz sadece Uluslararası Cüzdan Bedeli olan 80 TL ile 15 TL’lik dosya masrafını ödüyorlar." dedi.

BAZI BELEDİYELER BELEDİYEDE KIYILAN NİKAHTAN DA ÜCRET ALIYOR

'Diğer belediyeler nikahtan ücret almıyor' iddialarını da yanıtlayan Gürkan, "Her belediye nikahtan alınacak olan ücretleri belediye meclis kararı ile belirlemektedir. Arkadaşlarımız küçük çaplı bir araştırma yapmış. Örneğin Çanakkale Belediyesi nikah salonunda hafta içi kıyılan nikahlardan ücret talep etmezken, hafta sonu nikah salonunda kıyılan nikahlardan 250 TL ücret talep edilmekte, nikah salonları dışında kıyılan nikahlardan ise 400 TL ücret almaktadırlar. Çorlu Belediyesi hafta içi belediyede kıyılan nikahtan 140 TL, hafta sonu belediyede kıyılan nikahlardan 470 TL ücret alırken, dışarıda kıyılan nikahlar için uygulanan fiyatlar ise 440 TL. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ise hafta içi ücret talep etmezken , hafta sonu 200 TL, dışarıda kıyılan nikahlardan ise, 400 TL ücret almaktadır." diye konuştu.

EdirneJetHaber Haber Merkezi