Belediyeden "Kuş Yemi Satışı" Hakkında Açıklama

Belediyeden "Kuş Yemi Satışı" Hakkında Açıklama
Edirne Belediyesinden sahipsiz kuş ve güvercinlere yem satışının engellenmesi hakkında açıklama geldi.

Geçen gün Edirne Belediyesinin sahipsiz kuş ve güvercinlere yem satışını yasakladığı haberini yayınlamıştık. Edirne Belediyesinden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, kuşların Saraçlar Caddesini kirletmesi nedeniyle sahipsiz kuş ve güvercinlere yem satışının engellendiği belirtildi.

Sahipsiz kuş ve güvercinlere yem satışının engellenmesiyle ilgili iddialara yazılı olarak yanıt veren Edirne Belediyesi, engellemeyi doğrulayarak, "Buğdayın yanı sıra yere atılan ekmek ve çiğ tavuk parçaları sağlığı tehdit ediyor. Edirne'nin en gözde caddelerinden biri olan Saraçlar  Caddesine yakışmayan görüntüleri de beraberinde getiriyor." dedi.

Edirne Belediyesi: Trakya'nın En İyi Hayvan Barınağı Bizde

'Sözde hayvan dostu belediye' başlıklarıyla farklı algılar yaratılmaya çalışıldığını belirten Edirne Belediyesi, Trakya'nın en iyi hayvan barınağına sahip olduklarını belirterek hayvan barınağının özelliklerini sıraladı. Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Trakya'nın en iyi hayvan barınağına sahip olan Edirne Belediyesi, sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenmekte, onların sahiplendirilmesi, bakımı ve tedavisi için büyük bir çaba göstermektedir. Soğuk havalarda kalorifer sistemi ile hayvanlarımız ısıtılmakta, aynı zamanda ekiplerimiz kar yağışlarında ve soğuk havalarda kentin belli noktalarına yiyecek bırakarak, onların yaşamsal mücadelesini desteklemektedir." denildi.

"Hayvan Sevgisi Değil Ticaret"

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada, "Saraçlar Caddesinde insanların hayvan sevgisini ticarete dönüştürmek isteyen kişi ve kişiler tarafından kuşlara atılan yemle beraberinde birçok sorunu da getirdi. Her gün yem atılan Saraçlar Caddesinde kuş ve güvercin sayısı her geçen gün arttı. Edirne'nin en gözde mekanlarından biri olan Saraçlar Caddesi, kuş dışkılarıyla dolarken vatandaşların ayaklarına bulaşan bu dışkılar Saraçlar Caddesindeki dükkanlara ve insanların evlerine kadar gitmesine neden oldu." dendi.

Açıklamada, "Saraçlar Caddesinde yem satışı yapan kişi ve kişilerin kilosunu 1 TL'ye aldıkları buğdayı, bardağını 1 TL'den sattığı tespit edildi. İnsanların hayvan sevgisini, kişi ve kişiler tarafından ticari olarak kullanılmak istendi." denildi.

"Birçok Kez Şikayet Aldık"

Saraçlar Caddesinde yaşanan bu olaylardan dolayı hem esnaftan hem de vatandaşlardan birçok kez şikayet aldıklarını belirten Edirne Belediyesi, bunun üzerine yem sattığı tespit edilen kişileri uyarıldıklarını söyledi.

"Temizlemek Zorunda Kalıyoruz"

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada, bu nedenlerle belediye personelinin her sabah Saraçlar Caddesinde temizlik yapmak zorunda kaldığı, kuşların pislettiği banklarda vatandaşların oturamadığı belirtildi.

Saraçlar Caddesine sadece buğday değil tavuk, et ve ekmek parçalarının da atıldığının tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Gelişigüzel bir şekilde atılan bu besinler maalesef sağlığı tehdit ediyor. İnsanların ve hayvanların salgın hastalıklara yakalanma riskini arttırıyor." dendi.

"Kuşların En İşlek Caddede Beslenmesine Karşıyız"

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Edirne Belediyesi olarak kuşların beslenmesine değil, kentin en işlek caddesinde beslenmesine karşıyız. Burada yaratılan görüntülerin tarihi ve modern kentimiz Edirne’ye yakışmadığını düşünüyoruz." denildi.

Açıklamayla birlikte şu fotoğraflar paylaşıldı:

EJH