Belediyeden Rekor Tazminat Davası

Belediyeden Rekor Tazminat Davası
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kentin tanıtımı için hazırlanan 'Edirne için çal' isimli kliple ilgili bazı basın yayın organlarındaki ağır eleştiriler, davalık oluyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, manalı...

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kentin tanıtımı için hazırlanan 'Edirne için çal' isimli kliple ilgili bazı basın yayın organlarındaki ağır eleştiriler, davalık oluyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, manalı ve haksız eleştiri yapan iki gazeteye 1’er milyon liralık tazminat davası açacağını bildirdi.

Geçtiğimiz hafta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından basın yoluyla halka tanıtımı yapılan Edirne'nin tanıtımı için hazırlanan klip, rekor bir tazminat davasıyla yeniden gündeme geldi. Bazı basın yayın organları bu klibin isminden yola çıkarak farklı manalar taşıyan başlıklarla halka duyurmuş ve projeyi ağır bir dille eleştirmişti.

Bu eleştiriler hakkında açıklama yapan belediye başkanı Recep Gürkan, siyasetçilerin eleştirilere tahammül etmesi gerektiğini ifade ederek, "Siyasetçilerle basının arasında her zaman bir bağ vardır. Bu nedenle benimle ilgili yapılan eleştirlere sessiz kalmayı tercih ettim. Eleştiren arkadaşlarımıza da neden böyle yazdıklarını sormadım. Eleştirilere saygı gösterdim. Ancak Edirne Belediyesi'nin kurumsal kimliğini, şahsiyetine kimseye laf söyletmem.

Bir çıkar elde edemeyen bazı arkadaşlar, bu 'çal'ı farklı yönlendirmeye çalıştılar. Projenin ismini farklı manalara gelecek şekilde kullanmışlar. Aklı sıra, çok zeki ya arkadaşlarımız. Biz de zeki değiliz. Efendim işte bir şey söylerseniz projenin adını koymuştuk. Ama ima edilmeye çalışılan şey farklı.

Her iki gazeteye de Edirne Belediyesi adında 1’er milyonluk tazminat davası açacağım ve bundan sonra gerek kişisel, gerekse kurumsal olarak nereye kadar gidiyorsa bu iş gidecek. Herkes yaptığının bedelini ödeyecek. Kimsenin Edirne Belediyesi’ni küçük düşürmeye haksız suçlar isnat etmeye, leke çalmaya, şahsiyetsizlikle, şerefsizlikle bağdaşacak iftiralar atmaya hakkı yok." şeklinde konuştu.