"Bilardoda Semih Saygıner Kadar İyiyim"

"Bilardoda Semih Saygıner Kadar İyiyim"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası Final Etabı açılış seremonisinde "Bilardoda Semih Saygıner kadar iyiyim" diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu.

Edirne Belediye Başkanlığı ve Türkiye Bilardo Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Türkiye Bilardo Şampiyonası Final Etabı, düzenlenen açılış seremonisi ile başladı.

Edirne Belediye Başkanlığı ve Türkiye Bilardo Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği ve 20-23 Aralık 2016 tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilecek olan 2016 yılı 3 bant ve pool final etabı bugün gerçekleştirilen seremoni ile başladı. Seremoniye Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları; Çiğdem Gegeoğlu ve Selçuk Çakır katıldı.

32'si 3 bant, 16'sı da pool (Amerikan) bilardocu olmak üzere toplam 48 sporcu yarışacağın turnuva için düzenlenen açılış seremonisinde salona önce hakemler davet edildi. İkinci olarak Türkiye'nin en iyi 16 pool bilardocusu davet edilerek tek tek tanıtıldı. Son olarak 3 bantta final etabına kalan son 32 sporcu salondaki yerlerini aldı. Aziz şehitler ve Mustafa Kemal Atatürk anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Açılış seremonisine Edirne Belediye Bandosu eşlik etti.

Edirne'yi anlatan yerel görüntülerin ve final etabına gelinceye kadar oynanan müsabakalarda yaşanan enstantanelerin yer aldığı video gösteriminin ardından Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, 2016 yılı içinde uluslararası alanda derece elde edilen sporcuları tek tek hatırlatarak bir kez daha kutladı.

"BİLARDODA SEMİH SAYGINER KADAR İYİYİM"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Semih Saygıner'i kendisine rakip olarak gördüğünü belirterek esprili bir yaklaşımda bulundu. Gürkan, Türkiye’deki Bilardo sporunun en iyilerinin Edirne gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Final etabının Edirne’de düzenlenecek olmasının ayrı bir kıvanç olduğunu belirten Gürkan, sözlerine "Edirne'ye hoş geldiniz. Bu dünyadan göçmeden Edirne’yi görmüş iseniz şanslısınız ama bu dünyadan Edirne’yi görmeden göçer iseniz; biliniz ki eksik yaşamışsınız." diyerek başladı.

Daha sonra Edirne’nin tarihi hakkında bilgi veren Gürkan, "Edirne bir tarafıyla sultanların şehri; diğer tarafıyla da şehirlerin sultanı. 8 bin yıllık geçmişe sahip Edirne; Traklar'dan başlayarak  Makedonya'ya, Doğu Roma’ya ve tabi ki kadim medeniyet Osmanlı’ya imparatorluk döneminde başkentlik yapmış muhteşem bir şehir. 1923’ten sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin de serhat şehri, sınır kenti, cumhuriyetin kalesi. Edirne aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu, büyüdüğü şehir. Edirne, dünya mimarlık sanatının ustası Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camii'ni yarattığı şehir." dedi.

Gürkan, Turnuva için Edirne’ye gelen sporculardan kentte alışveriş yapmalarını da esprili bir dille isteyerek, "Edirne gerçekten tarihi dokusu, kültürü ve insanı ile muhteşem bir medeniyetler şehridir. Edirne’de gezerken ayağınızı bastığınız her yerde tarihten gelen bir ize rastlayacaksınız. Edirne’de görsel şöleni ve yöresel lezzetleri tatmadan gitmeyin." dedi.

''BİLARDOYU HEPİMİZE SEMİH SAYGINER SEVDİRDİ''

Edirne Valisi Günay Özdemir ise bilardonun dünya şampiyonu olan Semih Saygıner ile tanıtıldığını düşündüğünü dile getirirken, "Bilardoyu hepimize Semih Saygıner sevdirdi. O'nun sayesinde bilardonun bir spor olduğunu anladık." dedi.

Her iki branşta da 2017 yılında Türkiye’yi temsil edecek 4’er sporcu milli takıma seçilecek ve ayrıca Türkiye Şampiyonu belli olacak. 22 Aralık 2016 Perşembe Günü, Pool (Amerikan) Branşının Finali gerçekleşecek. 23 Aralık 2016 Cuma Günü düzenlenecek olan 3 Bant Branşının yarı final ve final maçları NTV SPOR kanalından da canlı yayınlanacak.

EJH