"Böyle Destek İstemiyoruz"

"Böyle Destek İstemiyoruz"
Edirne Belediyesi'nin vasıflı yerel gazetelere vereceği desteği kabul etmediklerini belirten Edirne Haber Gazetesi sahibi Aybatur Yurk, "Belediye gazete satın alacağına, gazetelerin satışı için yer göstersin." dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile verilen yemekte konuşan ve vasıflı gazetelere destek sözü veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, 6 ay boyunca her gün 250 gazete alarak halka bedava dağıtma önerisine Edirne Haber Gazetesi olumlu bakmadığını açıkladı.

6 boyunca gazete satın alınarak destek olunacağına, yerel gazetelerin satışları için belirli noktalar gösterilmesi gerektiğini belirten Edirne Haber Gazetesi sahibi Aybatur Yurk, "Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yerel gazetelere destek amaçlı olarak iyi bir düşünce ortaya koydu, ne var ki 6 ay boyunca her gün 250 gazete alınması ilk etapta olumlu gibi görünmüş olsa bile süre içinde zararı yine bizler çekeceğiz. 6 boyunca her gün 8 gazeteden alınacak olan toplam 2000 gazete bedava dağıtılacak ve 6 içinde hiç kimse paralı abone olmayacak. Çünkü kapısına kadar bedava gazete gidecek. Bizler Edirne Belediyesinden gazete satın almasını değil, gazetelerimizin belirli noktalarda satışı için yer talep etmeliyiz. Gazete satın almak geçici bir çözüm. Belediye Başkanı iyiniyetli olarak olaya bakıyor ama daha sonra farklı sorunlar yaşanacak. Desteğin sadece vasıflı gazetelere verilmesi de sıkıntı yaratacak. Çünkü günlük olarak yayınlanan ama vasıflı olmayan gazeteler var. Bununla birlikte hem abone sayımızda düşüş olacak, hem de bedava gazete alışkanlığı oluşacak. Şu anda da zaten bir çok gazete bedava dağıtılıyor ve abone için gittiklerimiz, nasıl olsa bedava gazete geliyor diyerek abone olmuyor. Yerel Gazete olarak bizlere düşen görev, çok daha iyi gazeteler yapmak, haberi ve köşesi bol, halkın isteği gibi ürünler ortaya koymaktır. Yoksa Belediye 1 yıl süre ile bile gazete alsa, sonuçta yine zarar edeceğiz. Bu nedenle Edirne Belediyesinin gazete satın alma fikrine sıcak bakmıyoruz. Tabii olay sadece abone düşüşü veya gazetenin satılmaması değil. Belediyenin desteği sonrasında vatandaş özgür gazetecilik yapamayacağımızı, belediyenin kuklası olacağımızı düşünecek. Bunların önüne geçmek için maddi destek değil, manevi desteğe ihtiyacımız olacaktır. Bu konuda diğer gazete sahiplerinin de bir kez daha düşünmelerini bekliyorum." dedi.