CHP Lideri Kılıçdaroğlu Edirne'de

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Edirne'de
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt içinde ilk mitingi Edirne'de gerçekleştirdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdiği yurt içinde ilk mitinginde...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt içinde ilk mitingi Edirne'de gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdiği yurt içinde ilk mitinginde 10 bine yakın CHP'li katıldı. Serhat şehri Edirne'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Güzel bir gün olacak. Huzurlu ve barış içinde bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. 7'sinde sandığa gideceğiz, 8'inde yeni bir başlangıç yapacağız." dedi.

"MERİÇ VE ERGENE TEMİZLENECEK, TAŞKINLAR SONA ERECEK"

Kılıçdaroğlu, kentte her yıl yaşanan ve özellikle son aylarda büyük mal kaybına yol açan su taşkınlarını dile getirerek, "Edirne'de Meriç yatağının temizlenmesi lazım ancak bu konuda henüz önemli bir adım atılmadı. Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan, her ne kadar çalışsa da yalnız bırakıldı. Bunlar '2014'de Ergene'de balık tutacaksınız, 2015'te yüzeceksiniz' dediler. Bunların verdiği söz, nasıl söz? Davutoğlu arzu ederse giysin mayosunu, gelsin yüzsün." şeklinde konuştu.

chp miting 2

"ÇİFTÇİYE MAZOT 1.5 LİRA OLACAK"

Kılıçdaroğlu, "13 yıl önce 'Yokusllukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz' dediler. 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon aylık geliri 200 liranın altında olan yoksul, maaşı 1000 liranın altında olan emekli, sosyal güvenlikten mahrum edilmiş binlerce işçi, açlık sınırına dayanan milyonlarca vatandaş ve özgürlüğünü kaybetmiş basın... Benim size sözüm söz, bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz. Almanya'da, Japonya'da ve diğer ülkelerde ne varsa aynısını getireceğiz. Hiç kimsenin kimliğini sorgulamayacak, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz. Edirne'de de, Hakkari'de de, Manisa'da da, Rize'de de sözüm söz; çiftçinin mazotunu 1.5 lira yapacağız." şeklinde konuştu. Kaynağı nasıl bulacağını soranlara ise şöyle cevap verdi: "Diyorlar ki kaynağı nasıl bulacaksın? Sen yakutta, elmasta vergiyi sıfırlıyorsun ben de çiftçinin mazotunda vergiyi sıfırlayacağım. Maliye nedir, bütçe nedir? Türkiye'de bunu 10 kişi biliyorsa bunun biri benim. En iyi ben bilirim ve köylüye 1.5 liradan anasının ak sütü gibi veririm, kimsenin şüphesi olmasın."

"4 YILDA YOKSULLUĞU SIFIRLAYACAĞIZ"

Türkiye genelinde 17 milyon yoksul vatandaşın bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "13 yılda yoksul sayısını sıfırlamayı bırakın, düşüremediler bile. Benim sözüm söz, 4 yılda yoksulluğu sıfırlayacağız. Size söz veriyorum, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek." ifadelerini kullandı.

chp miting 4

"İLK 100 GÜNDE 'TEMİZ AHLAK YASASI'NI GETİRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu Türkiye ile Hollanda'yı kıyaslayarak, Hollanda'nın Konya'dan küçük bir devlet olduğunu ve Hollanda'nın her yıl tarımdan elde ettiği gelirin 150 milyon dolar oluğunu belirtti. Türkiye'nin ise tarımdan elde ettiği gelirin sadece 12 milyar dolar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bizde ne eksik? Su mu? Bizde daha çok. Güneş mi? Bizde daha çok. Toprak mı? Bizde daha çok. İnsan mı? Bizde daha çok. Bizde eksik olan namuslu, temiz siyaset. İlk 100 günde çıkaracağımız kanunun ismi 'Temiz Ahlak Yasası" olacak." şeklinde konuştu.

"ORTADOĞU'YA BARIŞ VE HUZURU GETİRECEĞİZ"

Ortadoğu'ya da barışı ve huzuru iktidarları döneminde getirme sözü veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "13 yılda 17 milyon yoksul yaptılar. 4 yılda sıfır yoksul sözü veriyorum. Benim sözüm namus sözüdür. Hep beraber birlikte görkemli, yaşanacak Türkiye'yi inşa etmemiz lazım. Torpil bizim kitabımızda olmayacak. Hak edene vereceğiz. Edirne için 3 milletvekili istiyorum. Görkemli güzel Edirne inşallah sözünü tutacak. Bir demokrasi tarihi yazdık, 56 ilde ön seçim yaptık. Daha göreceksiniz demokrasi konusunda çok daha güzel adımlar atacağız. Bu ülkeye sosyal demokrasiyi getiren CHP'dir." dedi.

Kılıçdaroğlu'nın konuşması partililer tarafından sık sık "Başbakan Kemal" sözleriyle kesildi. Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, CHP Edirne milletvekili adayları Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Gürkan Güneser, il başkanı Oktay Bozkurt, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve parti yönetimi ile birlikte partilileri selamladı ve kentten karayoluyla ayrıldı.

chp miting 3

Haberler.com (Düzenlenmiştir)