'Çocuk Otobüsü' Yollarda

'Çocuk Otobüsü' Yollarda
Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan 'Çocuk Otobüsü' yollara çıktı.

Edirne Belediyesi ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) katkılarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan 'Çocuk Otobüsü' yollara çıktı. Çocukları ücretsiz olarak gezdiren otobüse eşlik eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, otobüsün minik yolcularına Edirne'nin tarihi ve kültürel ögelerini içeren boyama kitabı ve şeker hediye etti.

Orduevi önünden yola çıkan 'Çocuk Otobüsü'ne Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır, Hakan İşcan ve ETUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik eşlik etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 10 adet otobüsün çocuklar için hazırlandığına dikkat çeken Giyik, ilk otobüsün Orduevi durağından saat 10.30'da sefere çıktığını ifade ederek, "Çocuklar için bir renklilik yaratmak istedik. Umarız bu projeden çocuklarımız mutlu olur." ifadelerine yer verdi.

Dünyada ilk kez çocuklara bir bayram armağan edenin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğuna dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Ülkemizde yaşanan terör olayları var. Terör neredeyse her gün canlarımızı almaya devam ediyor. Dünyanın en masumları çocuklar; çocukların terörle, kavgayla, çatışmayla ilgisi yok. Çocukların bu bayramı heyecan ve coşkuyla kutlaması gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bizim çocuklarımız bütün dünyanın çocuklarına örnek olmuş bir milletin çocukları. Dolayısıyla bu bayramın anlamını, önemini öğretmek gerekiyor. Geçmişine sahip çıkmayan geleceğini kuramaz. 23 Nisan bizim için çok önemli bir tarih. Egemenliğin padişahtan halka geçtiği bir tarih, milletin kendi kaderine el koyduğu bir tarih. Bunun çocuklara anlatılması lazım ki, gelecek kuşaklara geleceğimizi sağlam bir şekilde taşıyalım; Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılalım." dedi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi