Çocuk Parkındaki Trafo Yapımı Engellendi

Çocuk Parkındaki Trafo Yapımı Engellendi
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıyık Caddesi üzerindeki oyun parkı içerisine trafo yapımını engelledi.Kıyık Caddesi'nde ki çocuk oyun parkı içerisinde, 2012 yılında yapılan imar planıyla trafo yeri olarak belirlenen...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıyık Caddesi üzerindeki oyun parkı içerisine trafo yapımını engelledi.

Kıyık Caddesi'nde ki çocuk oyun parkı içerisinde, 2012 yılında yapılan imar planıyla trafo yeri olarak belirlenen alana Tredaş tarafından yapılan izinsiz kazıyı, vatandaşların şikayeti üzerine anında  müdahale ederek, kazıyı durduran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çocuklarımız bizim için çok önemli. Buradaki trafonun kamulaştırılması yapılmamış. Zaten biz Edirne Belediyesi olarak çocuk parkına trafo yapılmasına asla izin vermeyiz. Bu trafo yapımı hem yasalara uygun değil, hem de burada oynayan çocuklar için büyük tehlike yaratacaktır.” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde vatandaşların şikayetlerine duyarsız kalmayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2012 yılında TREDAŞ'a çocuk oyun parkı içerisine trafo yeri olarak belirlenmesinin yanlış olduğunun altını çizerek, bu yanlışın derhal düzeltileceğini belirtti.  Kıyık sakinleri, Başkan Gürkan'ın duyarlılığı karşısında memnun olduklarını belirterek, "Başkanımız sayesinde büyük bir hata engellendi. Çocuklarımızın oyun alanında trafo olması çok büyük bir tehlike olacaktı. Çocuklarımızı yaşanması muhtemel bir tehlikeden kurtardı. Kendisine teşekkür ediyoruz." dediler.

Daha önce kamulaştırılması yapılmayan trafonun büyük tehlike yarattığını ifade eden Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak biz, çocuk parkında trafonun olmasına asla izin vermeyiz. Mahalle sakinleri tarafından gelen şikayetler üzerine burada ki trafo yapmak için başlatılan kazıyı durdurduk. Artık bu parkta çocuklarımız gönül rahatlığıyla oynayabilirler.” şeklinde konuştu.