Çocuklar İçin Macera Parkı Kuruluyor

Çocuklar İçin Macera Parkı Kuruluyor
Edirne'de 2 bin 800 metrekarelik bir alanda çocuklar için yapılacak macera parkının inşasına başlandı.

Edirne Belediyesi tarafından çocuklar için 2 bin 800 metrekarelik bir alanda yapılacak olan macera parkının inşasına başlandı. Kısa bir süre içerisinde Edirneliler ile buluşacağı belirtilen parkla ilgili bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'çocuklar özgür büyüsün, özgür çocuklar olsun' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek Edirne Belediyesi olarak bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

2 bin 800 metrekarelik bir alanda kurulacak olan parkta 100 metrekare yeşil alan ve 300 metre uzunluğunda yürüyüş yolu yer alacak. Ayrıca alanda kurulacak 350 metrekarelik engebeli oyun parkında çocuklar tırmanıp koşabilecek.

Şükrüpaşa Mahallesinde yapımına başlanan parkla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çocukların kendi yaş gruplarıyla iletişim kurabilmelerini sağlamak ve sokakta özgürce koşmalarına olanak sağlamak amacıyla hazırladığımız macera parkını yine Atatürk'le, demokrasiyle, cumhuriyetle nefes alan bir kentin geleceğe umutla bakan çocuklarına armağan edeceğiz." şeklinde konuştu. EJH