Çorlu Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması Başladı

Çorlu Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması Başladı
Çorlu Belediyesi tarafından şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ulusal düzeyde fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Çorlu Belediyesi tarafından şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ulusal düzeyde fotoğraf yarışması düzenleniyor. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından da onaylanan ve yarışma takvimine dahil edilen Çorlu Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması'na katılım 6 Ocak 2017 tarihinde sona erecek.

Trakya'nın merkezinde, 250 binin üzerinde nüfusu ile İstanbul'dan sonra bölgenin en büyük yerleşim merkezi olan Çorlu'da, kentin modern yüzünü fotoğraflara yansıtmayı ve ulusal ve uluslararası düzeyde kentin tanıtımını yapmayı amaçlayan Çorlu Belediyesi ilk adımı ulusal düzeyde bir fotoğraf yarışması ile attı.

Önümüzdeki yıl içerisinde kentin ekonomisine katkı sağlamak üzere bir alışveriş festivali düzenlemeyi planlayan Çorlu Belediyesi, dinamik yapısı, sanayisi, her geçen gün gelişen sosyal ve kültürel olanakları ve modern kentleşme bilinciyle sorunlarını çözerek daha yaşanabilir bir şehir olma yolunda hızla ilerlerken, kentin tanıtımı için ulusal bir fotoğraf yarışması düzenledi.

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı ve yarışma jüri üyesi Kemaleddin Avcı, Çorlu'nun en önemli özelliklerinden birinin kente hayat veren insanların aydınlık ve modern yüzleri olduğunu ifade etti. Avcı açıklamasında, "Yolları, caddeleri, aydınlatılmış bulvarları, parkları, mimarisi, ulaşımı, alışveriş merkezleri, sanatı, sporu ve daha birçok özelliğin yansıtılacağı ‘Çorlu'nun Modern Yüzü’ konulu fotoğraf yarışmasıyla fotoğrafçılarımızdan, bu sanat dalının görsel yorumu ile Çorlumuzun bu özelliğinin anlatmalarını bekliyoruz. Çorlu kentinin modern yüzünü gösteren her türlü görüntü bu yarışmanın konusu içine girecek." dedi.

Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, yarışmaya katılımın ücretsiz olduğunu belirtirken, "Yarışmaya son katılım tarihi 6 Ocak 2017 Cuma günü saat 23.00. Yarışma sonunda birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL ödül verilecek. Çorlu Belediyesi Özel Ödülü 1.500 TL ve 3 mansiyon sahibi ise 1.000 TL ile ödüllendirilecek. Jüri üyeleri Belediyemizden 2 ve fotoğraf kulüp ve derneklerinden 5 olmak üzere 7 kişiden oluşacak. Ayrıca Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu temsilcisi Hakan Tokuç da yarışmayı izleyecek. Ödüllerin dağıtımı ve seçilen fotoğrafların sergilenmesi konusunda ilerleyen günlerde ayrıntılı bir açıklama daha yapacağız." sözlerine yer verdi.

Öte yandan yarışma şartnamesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.