Demokrasi Mitinginde Birlik Mesajı Verildi

Demokrasi Mitinginde Birlik Mesajı Verildi
Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, tüm resmi kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri; askeri darbe girişimini protesto etmek için bir araya gelerek birlik, beraberlik mesajı verdi.

Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, tüm resmi kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri; askeri darbe girişimini protesto etmek için bir araya gelerek birlik, beraberlik mesajı verdi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programa, Edirne Valisi Günay Özdemir’in yanı sıra, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Eski Sağlık Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ile Edirneliler katıldı.

demokrasimitingi1

'Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz' mitingine katılan ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve üzerilerindeki ay-yıldızlı tişörtle binlerce Edirneli, marşlar söyleyerek, 15 Temmuz akşamı yaşanan askeri darbe girişimini protesto etti. Mitinge katılan tüm siyasi parti temsilcileri sadece Türk bayraklarını ellerinde tutarak demokrasi ve birlik mesajı verdiler.

Tüm siyasi parti temsilcileri sahnede bir araya gelerek, Edirnelilere seslendiler.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirnelilere hitaben yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi destan yazdığını ifade ederek, Edirnelilere o akşam gösterdikleri cesaretten dolayı teşekkür etti. Özdemir, "Dedelerinin Çanakkale'de, Kocatepe'de, Dumlupınar'da yaptığı İstiklal mücadelesini bugün bu millet tüm Türkiye'de Çanakkale gibi bir destan yazdı." dedi.

demokrasimitingi3

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Türk milletinin o akşamki cesaretinin siyasetçilere de bir mesaj niteliğinde olduğunu söyleyerek, "Bu milletin cesareti tankların önüne dikildi. Bu milletin cesareti siyasetçilere de mesajı verdi. CHP, MHP, AK Partisiyle mesajı aldık." dedi. Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda binlerce kişiyle birlikte, "Asım'ın nesli, Mustafa Kemal'in askerleriyiz." sloganını binlerce kişiyle birlikte attı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuşmasına İstiklal Marşı'ndan "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda." kıtasını okuyarak başladı. Kendisine binlerce Edirneli de eşlik etti.

demokrasimitingi2

"Camilerin gölgesinde yaşayan, bu vatan bölünmez diyen, Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak diyen, kahraman Edirneliler!" diye seslendiği Edirnelilere konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir olmaya geldik, iri olmaya geldik, diri olmaya geldik, tek millet olmaya geldik, tek vatan olmaya geldik, tek bayrak olmaya geldik." dedi.

Programda, siyasi parti ve oda temsilcileri de birer konuşma yaptı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi