Demokrasi Yürüyüşüne Davet

Demokrasi Yürüyüşüne Davet
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne halkını ‘Demokrasi Yürüyüşü’ne beklediklerini belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne halkını ‘Demokrasi Yürüyüşü’ne beklediklerini belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne İli Kamu Kurum ve Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile yaptıkları toplantı sonrasında, 20 Temmuz 2016 Çarşamba akşamı saat 21.00'de 'Demokrasi Yürüyüşü' yapacaklarını bildirdi.

Başkan Recep Gürkan, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek, "15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimine karşı, demokrasimize sahip çıkan Edirne halkımızla omuz omuza, tüm kamu kuruluşlarını, siyasi partilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı, 20 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 21:00’de Mimar Sinan Spor Salonu önünden başlayıp Atatürk Anıtı önünde sona erecek olan Demokrasi Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyorum." dedi.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI, EDİRNE VALİLİĞİ, EDİRNE TİCARET VE SANAYİ ODASI, EDİRNE TİCARET BORSASI, EDİRNE ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ, SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, EDİRNE HALKI ORTAK BASIN AÇIKLAMASIDIR:

İlimiz Kamu Kurum ve Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Edirne Halkı olarak;

Aziz Milletimizin kendisine, Milli İradeye, Devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan ve 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Edirne halkının da birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur.

Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir.

Türkiye Cumhuriyeti; Edirne’de olduğu gibi Milletine ve Devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın desteği ile Demokrasi ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Yaşanan bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.

Geçmişte olduğu gibi bu günde demokrasimize sahip çıkan necip Edirne halkına, darbe girişimine destek vermeyen ve karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, güvenlik güçlerimize, darbeye kalkışanlara bir ağızdan karşı çıkan siyasi parti temsilcileri ile STK'larımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna sonsuz teşekkür ediyoruz.

Devletimiz ve halkımızla omuz omuza bu günleri de aşacağımıza yürekten inanıyor, darbe girişimi karşısında canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize ve demokrasimize bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

EdirneJetHaber Haber Merkezi