Domuz Gribi Edirne'de!

Domuz Gribi Edirne'de!
Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne'de domuz gribine yakalanan hastaların olduğunu söyledi.

Domuz gribi yani H1N1 virüsü yine Türkiye'nin gündeminde. Geçtiğimiz günlerde domuz gribi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar olunca, gözler bir anda uzmanların yapacakları açıklamalara çevrildi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne'de de domuz gribine yakalanan hastaların olduğunu söyledi. Tanrıkulu, "Önemli olan hastalarımızın düzenli takip edilmesi ve tedavi edilmesi. Bu hastalık ölüm olunca gündeme geliyor ama geçen yıl da, ondan önceki yıl da domuz gribi vardı." ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Biz de bunu takip ediyoruz. Fakat herhangi bir ölüme rastlanılmadı. Zaten enfeksiyon uzmanı hekim arkadaşlarımız, dahiliye uzamanı hekim arkadaşlarımız çok sık bu teşhisleri koyuyorlar. Ama önemli olan hastalarımızın düzenli takip edilmesi ve tedavi edilmesi. Edirne'de var, zaten bu rutin bir şey. Bu hastalık ölüm olunca gündeme geliyor ama geçen yıl da, ondan önceki yıl da domuz gribi vardı. Bütün gripler öldürücüdür. Ama ek sağlık sorunları olanlarda ve yaşı ilerlemiş olanlarda grip etkili bir hastalıktır, buna dikkat etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

Hijyen vurgusu yaptı

Domuz gribi diye bilinen H1N1 virüsünden korunmak için el hijyenine ve kişisel bakıma önem gösterilmeli diyen Tanrıkulu, "Kişisel bakımımıza, öz bakımımıza dikkat ettiğimiz sürece, özellikle birbirimizle olan el sıkma, öpme gibi durumlardan bu mevsimlerde olabildiğince kaçınmalıyız. Ellerimizi yıkamanın önemine Edirne Tabip Odası olarak her zaman önem veriyoruz. Ellerimizi düzenli yıkarsak ve çevremizdeki hijyeni sağlayabilirsek bu çokta etkili grip formu olmaktan çıkar. Eğer ümmi sitem yetersizliği, kronik yetersizliğimiz varsa ve yaşımız ilerlemiş seviyedeyse grip aşısının yapılmasına önem veriyoruz. Çünkü buradaki virüs vücudu çok etkiliyor. Ama ek bazı sağlık sorunlarımız varsa öldürücü olabiliyor. Gripten korunmanın en önemli unsuru ellerimizin yıkanması ve hijyene dikkat edilmesidir." diye konuştu.