Dört Bir Yanda Kakava Ateşi

Dört Bir Yanda Kakava Ateşi
Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Edirne'nin dört bir yanında Kakava Ateşi yandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kakava Ateşi'nin tüm Türkiye’de dostluk ateşi, kardeşlik ateşi, barış ateşi olarak yanmasını diledi.

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Edirne'nin dört bir yanında Kakava Ateşi yandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kakava Ateşi'nin tüm Türkiye’de dostluk ateşi, kardeşlik ateşi, barış ateşi olarak yanmasını diledi.

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen ve baharın müjdecisi olan Kakava Şenlikleri kapsamında Edirne'nin dört bir yanında Kakava Ateşi yandı. Sarayiçi'nde yakılan Kakava Ateşi'nin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Suni Gölet'te (Barış Parkı) Edirneliler ile buluştu.

Sahne gösterilerinin ardından konuşan Başkan Gürkan, "Bugün 5 Mayıs Baharın müjdecisi; Hıdırellezin bir gün öncesi ve şehrimizin en güzel geleneklerinden biri olan Kakava’nın yani ateşimizin yakılacağı gün." ifadelerine yer vererek, göletteki yürüyüş yolunun kauçuk yol haline geleceğini ve gölette koku yapmayacak bir takım düzenlemelere gideceklerini söyledi.

Başkan Gürkan daha sonra Zübeyde Hanım Parkı civarında düzenlenen Kakava Şenlikleri'ne katıldı. 5 Mayıs'ın baharı müjdecisi olarak kutlandığını ifade eden Gürkan, "Burada yakacağımız ateş buradan tüm Türkiye’ye dostluk ateşi, kardeşlik ateşi, barış ateşi olarak yansın. Bu ateşle birlikte bütün düşmanlıklar ve ülkemizde akan kan dursun, artık Türkiye'nin hiçbir yerine şehit cenazesi gelmesin; hepimiz Türküz, Romanız, Boşnakız, Kürtüz, Aranavutuz ama hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşlarıyız. Ne mutlu Türküm diyene." diye konuştu.

16kakava1

Kakava Ateşi’nin yakıldığı son yer ise Bostanpazarı Mahallesi oldu. Edirne Belediye Bandosunun gösterilerinin ardından söz alan Gürkan, "Kakava, Hıdırellez; bahar demek, barış demek, huzur demek, gelecek demek. Bizde Edirne’den bu ateşi yakarak, diyoruz ki artık Türkiye’de akan kan dursun, Türkiye'nin hiçbir yerine şehit cenazeleri gelmesin. Dünyanın en güzel ülkesinde ve bu güzel ülkenin en güzel şehrinde yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu güzel ülkede Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Pomakıyla, Boşnakıyla hepimiz biriz, beraberiz. Hepimiz bu güzel ülkede Türkiye Cumhuriyetinin onurlu, eşit yurttaşlarıyız. Hepimiz büyük Türkiye milletinin birer ferdiyiz. Ne mutlu Türküm diyene!" ifadelerine yer verdi.

Bostanpazar'a müjdeli bir haber de veren Gürkan, "Şu anda üzerimizde bulunan alan belediyeye ait olan ticari bir alan. Belediyemizin durumu ortada, bütün belediyeler gibi paraya ihtiyacımız var. Durumumuz çok parlak değil. Burasını satalım mı satmayalım mı diye çok düşündük. 'Bostanpazarı'nın çocuk parkına çok ihtiyacı var' talepleri var. Bizde gelen talepler doğrultusunda burasını çocuk parkı yapacağız. Birkaç ay sonra burada bu meydanda çocuklarımız için çok güzel bir çocuk oyun parkı yapacağız. Çocuklar; geleceğimiz, yarınlarımız." dedi.

16kakava2

Başkan Gürkan; Suni Gölet, Zübeyde Hanım ve Bostanpazarı'ndaki Kakava Ateşini CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ile Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Çiğdem Gegeoğlu birlikte yaktı. Kakava Ateşi yakılan 3 mahallede halka pilav ikramı yapıldı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi

16kakava3