Dünya Caz Günü Edirne'de Kutlanacak

Dünya Caz Günü Edirne'de Kutlanacak
30 Nisan Uluslararası Dünya Caz Günü, Edirne'de düzenlenecek konserle kutlanacak.

30 Nisan Uluslararası Dünya Caz Günü, Edirne'de düzenlenecek konserle kutlanacak.

25 Ekim-10 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen 36. UNESCO Genel Konferansında 'Caz Günü' olarak ilan edilen 30 Nisan Uluslararası Dünya Caz Günü, Edirne’de düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. Paris, New York, New Orleans, Chicago, Tokyo gibi dünyanın önemli şehirleri ve başkentlerinde kutlanan Uluslararası Dünya Caz Günü, Türkiye’de ilk defa İstanbul dışında bir şehirde kutlanacak.

Dünyanın her yerindeki toplumları, sanatçıları, caz tutkunlarını bir araya getirerek; ortak sanat çatısı ve caz müziği altında buluşturmak amacıyla ilan edilen Uluslararası Dünya Caz Günü, 30 Nisan Pazar günü saat 20.00'de Saraçlar Caddesi'nde düzenlenecek konserle kutlanacak. Edirne Belediye Başkanlığının katkılarıyla düzenlenecek konserde Eren Akgün Quintet sahne alacak. Eren Akgün Quintet'in trombon, Can Tutuğ'un vibrafon, Yalın Doğu Şahin'in gitar, Asal Altay kontrbas ve Yarkın Coşar'ın davulda sergileyecekleri performanslarıyla hem kulaklara hem de gönüllere hitap edecek. Sahne alan grup müzik performanslarının yanı sıra anekdotlar da aktararak "Thelonious Monk 100 yaşında" temasıyla caz müziği sevenlerle ve Edirne halkıyla buluşacaklar.

Ücretsiz olarak düzenlenen konsere ve etkinliklere Edirne halkını davet eden Eren Akgün Quintet, Edirne'ye tarihi bir ilk yaşatmayı hedeflediklerini belirterek konserin Türkiye çapında ilk defa İstanbul dışında bir şehirde düzenlenmesi açısından da ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

EJH