Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Temsil Edecek

Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Temsil Edecek
Edirne Belediyespor Tekvandocusu ve 2015 Türkiye Şampiyonu Derya Eşme, 23 - 26 Ağustos 2015 tarihlerinde Güney Kore'nin Muju kentinde düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek. Derya...

Edirne Belediyespor Tekvandocusu ve 2015 Türkiye Şampiyonu Derya Eşme, 23 - 26 Ağustos 2015 tarihlerinde Güney Kore'nin Muju kentinde düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek. Derya Eşme, dünya şampiyonasında yarışacak ilk Edirneli tekvandocu olarak tarihe geçecek.

41 kilogram Yıldız Bayanlarda Türkiye'yi temsil edecek olan Derya Eşme, 2015 yılında yapılan 3 önemli yarışmayı da şampiyon olarak tamamlayarak, kilosunda Türkiye’de rakipsiz olduğunu ispat etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da büyük destek verdiği şampiyon sporcu hedefinin Dünya Şampiyonunda madalya ile dönmek olduğunu söyledi.

Milli Sporcunun Antrenörü Metin Eşme ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Edirne Belediyesi'nin tekvando branşına verdiği büyük destek, belediye sporcuların Türkiye’de tekvandoda zirvede yer almalarına yol açtı. 2014 yılında Balkan Şampiyonu, 2015 yılında 2 Avrupa Şampiyonu, 1 Avrupa ikincisi, şimdi de Dünya Şampiyonasında yarışacak bir sporcu… Tüm bu başarılar, belediye başkanımızın ve başkan yardımcılarının verdiği büyük maddi, manevi büyük destek sayesinde olmakta. Başarılarımız artarak devam edecek."