Edebiyat Sokağı Açıldı

Edebiyat Sokağı Açıldı
Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Edebiyat Sokağı’ açılış törenine başta Edirne Valisi Dursun Ali Şahin olmak üzere Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye başkan...

Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Edebiyat Sokağı’ açılış törenine başta Edirne Valisi Dursun Ali Şahin olmak üzere Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye başkan yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, edebiyatın en önemli parçalarının şiirler ve kitaplar olduğunu söyledi. Öğrencilere ‘Koca Yusuf’ kitabı ile ilgili bilgiler vererek, Yusuf’un dünyanın tanıdığı en önemli pehlivanlardan birisi olduğunu belirten Vali Şahin, "Oku" şeklinde tasarlanan kütüphaneden "Koca Yusuf" kitabını seçen Vali Şahin, cihan pehlivanı Koca Yusuf ile ilgili bilgilerini öğrencilerle paylaşarak, şunları kaydetti: “Koca Yusuf, büyük pehlivan. Osmanlı’nın ve dünyanın tanıdığı en büyük pehlivanlarından birisi ve Fransız hanımlarının o dönemde hayran kaldığı büyük insan. Bu kişinin kolları son derece uzunmuş. Kollarını uzattığında dizlerine varıyormuş. Bakın hemen hemen hiç kimsenin kolları dizlerine varmaz. Fransa Kralı tarafından kendisi Fransa’ya davet ediliyor. Fransa kralı güreş öncesi çeşitli şeylerin yasak olduğunu söylüyor. Koca Yusuf bu söylemlerin üstüne ‘El ense serbest mi’ diyor ve kral da ‘el ense var’ diye cevap veriyor. Koca Yusuf da ‘isterseniz bütün oyunları yasak edin bana el ense yeter’ diyor ve karşısına çıkan her Fransız’ı el ense ile deviriyor. İşte böyle büyük bir insanın kitabı ile ilgili bir anımı sizlerle paylaşmak istedim.”

edebiyat sokağı