Edirne 4. Kitap Fuarı Açıldı

Edirne 4. Kitap Fuarı Açıldı
Edirne Belediyesi Tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Edirne Kitap Fuarı, düzenlenen törenle kitapseverlere kapılarını açtı. Fuarın onur konuğu Gazeteci-Yazar Uğur Dündar oldu.

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Edirne Kitap Fuarı, düzenlenen törenle kitapseverlere kapılarını açtı. Açılış törenine Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, fuarın onur konuğu gazeteci-yazar Uğur Dündar ve çok sayıda kitapsever katıldı.

k4recepgurkan

Açılış töreninde ilk söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "İlk başladığımızda 'Edirne'de kitap fuarı olur mu' dediler, 'olur' dedik. 'Kimse gelmez' dediler, 'gelir' dedik. Gerçekten zor başladık. İlk yıllarda yayınevlerini tek tek arıyorduk. 'Gelin, bakın, Edirne çok güzeldir, Edirne Mustafa Kemal'in memleketedir' dedik, geldiler ama tek tek. Edirne'de kitap fuarı düzenlemek ilk başta bize de acaba dedirtmişti. Ama bugün görüyoruz ki, tüm öğrencilerimiz başta olmak üzere, kentimizde yaşayan tüm yurttaşlarımız, mutlaka fuara uğruyor ve kitap temin ediyor. Yaşanan yer sıkıntısından dolayı, başvuruda bulunan 115 yayınevinden sadece 41'ine yer verebildik. Yer verdiğimiz veya yer veremediğimiz buraya katılmak için talepte bulunan tüm yayınevlerine teşekkür ediyorum. Emin olun önümüzdeki yıl çok daha güzel, çok daha geniş bir yerde daha kapsamlı bir kitap fuarını hep birlikte açacağız. Bu yıl kitap fuarımıza 41 yayınevi ve 90 yazar katılacak. Tüm yazarlarımızın imza günleri olacak. Yazarlarla söyleşi ve paneller düzenleyeceğiz." şeklinde konuştu.

k4vy

Açılış töreninde konuşan Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, gün geçtikçe fuarın kurumsal kapasitesinin güçlendiğini gördüklerini belirtti. Araştırmalara göre Türkiye'nin kitap okuma alışkanlığı sıralamasında dünya genelinde 86'ncı sırada bulunduğunu belirten Karslıoğlu, yerel yönetimlerin kitap fuarı gibi kültür etkinliklerinin arttırılmasında etkili olduklarını belirtti.

k4ugurdundar

Edirne 4. Kitap Fuarı'nın onur konuğu Gazeteci-yazar Uğur Dündar, törende yaptığı konuşmasında, "Edirne'de kitap fuarının düşünülmesi ve bu yıl dördüncüsünün organize edilmesi hakikaten takdire, alkışa değer bir kültürel çalışma. Edirne benim hafızamda hep güzelliklerin kenti olarak yer etmiştir ve yaşamım boyunca bu böyle devam edecektir. Gençlere naçizane önerim şudur, anılarını hep yazsınlar, not alsınlar. İnsan geleceğini bilemez. Şu anda adımı taşıyan 6 kitap var. Eğer benim bir anı defterim olsaydı belki bu sayı çok daha fazla olabilirdi. Çünkü insan zaman zaman unutmaması gereken çok değerli anıları unutabiliyor. Eğer yazarsanız onlar ileride size çok değerli kitap malzemeleri olabilir. Bence herkes bir şeyler yazmalı. Herkesin keşfedilmesi gereken bir yazarlık tarafı olduğuna yürekten inanıyorum. Okuyan insan aynı zamanda yazabilen insandır, güzel konuşabilen insandır. Kitap fuarı, sevgili Edirnelilere hayırlı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uğur Dündar'a Edirnekari tablo ve Edirneli Belediyesinin yayınladığı kitapları hediye etti. Dündar, açılışın ardından uzun kuyruklar oluşturan okuyucularının kitaplarını tek tek imzaladı. 07-16 Ekim tarihlerinde ziyarete açık olan kitap fuarında Türkiye’nin seçkin yazarlar ve eserleri okuyucularıyla buluşacak. EJH

Edirne 4. Kitap Fuarı'nın ayrıntılı programı için tıklayınız.

Haberin foto galerisi için tıklayın