Edirne Belediye Spor Tekvandocusu Derya Eşme'den Dünya Çapında Başarı

Edirne Belediye Spor Tekvandocusu Derya Eşme'den Dünya Çapında Başarı
Edirne Belediyesi sporcusu Derya Eşme, Kore'de gerçekleştirilen Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonasında müthiş bir performans göstererek dünya üçüncüsü oldu.23 - 26 Ağustos 2015 tarihleri arasında Güney Kore'nin Muju...

Edirne Belediyesi sporcusu Derya Eşme, Kore'de gerçekleştirilen Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonasında müthiş bir performans göstererek dünya üçüncüsü oldu.

23 - 26 Ağustos 2015 tarihleri arasında Güney Kore'nin Muju kentinde düzenlenen şampiyonada Türkiye'yi 41 kg yıldız bayanlarda temsil eden 2015 yılı Türkiye şampiyonu Derya Eşme, 24 Ağustos Pazartesi günü çıktığı tatami'de ilk maçında Macaristanlı rakibini 7-0 , ikinci maçında Avustralyalı rakibini 25-2 , çeyrek finalde ise Filipinlerden Camille Andrea Miraflores'i 18-4 yenerek yarı finale yükseldi. Büyük bir çekişmeyle geçen ve son saniyeye kadar 5-5 devam eden yarı final müsabakasında İranlı sporcu Sefareh Chaboki'nin topuğunun sürtmesi sonucu elektronik yelekten çıkan sayı ile maçı 6-5 kaybeden Derya Eşme, ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Edirne Belediye Spor Kulübü sporcusu Derya Eşme'nin bu büyük başarısından dolayı gurur duyduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; "2014'te Balkan şampiyonu, 2015'te 2 Avrupa şampiyonluğu ile bir Avrupa ikinciliği çıkartan Edirne Belediyesi Tekvando Takımı Derya'nın dünya çapındaki bu derecesi ile başarılarını taçlandırdı.

Bizlere ve tüm Edirne'ye çok büyük bir mutluluk yaşattılar. Bu başarılarda büyük payı olan sporcularımız ve antrenörümüz Metin Eşme'yi gönülden kutluyorum. Belediyemizin spora olan desteği artarak devam edecek." dedi.

Derya Eşme'nin antrenörü Metin Eşme, "Edirne Belediye Spor Kulübü çatısı altına girdiğimiz günden buyana Belediyemizin göstermiş olduğu büyük ilgi ve destek bizi bu günlere getirdi, belediye başkanımız Recep Gürkan varlığını sürekli hissettirdi. Bizler de bu büyük desteğe layık olabilmek adına çalışmalarımızı daha büyük bir azimle sürekli yeni hedefler koyarak sürdürmekteyiz, başarı hiçbir zaman tesadüf değildir, Edirne Belediyesi Spor Kulübü olarak biz büyük ve güçlü bir aileyiz.

Bize bu gurur tablosunu yaşatan, yoğun antrenman temposuna, sakatlıklara rağmen hiç durmadan hedefe yürüyen tüm sporcularımı ve dünya 3.sü sporcum Derya Eşme'yi tebrik ediyorum, daha büyük hedeflere yürümeye devam edeceğiz. Belediye başkanımıza ve spor kulübümüzün tüm yöneticilerine bize olan güvenleri ve verdikleri büyük destek için şükranlarımı sunuyorum." sözlerini kullandı.

derya eşme dünya 3cüsü