Edirne Belediye Spor'lu Taekwondocu Türkiye 3.sü

Edirne Belediye Spor'lu Taekwondocu Türkiye 3.sü
Edirne Belediye Spor Taekwondocusu Emir Yumurtacı, Adıyaman’da yapılan Gençler Türkiye Finallerinden Türkiye üçüncüsü olarak döndü.M.E.B. Okullar arası Gençler Türkiye Şampiyonası 25-27 Nisan 2015 tarihlerinde ...

Edirne Belediye Spor Taekwondocusu Emir Yumurtacı, Adıyaman’da yapılan Gençler Türkiye Finallerinden Türkiye üçüncüsü olarak döndü.

M.E.B. Okullar arası Gençler Türkiye Şampiyonası 25-27 Nisan 2015 tarihlerinde  Adıyaman ilinde Cumhuriyet Spor Salonunda yapıldı. Daha önce yapılan grup müsabakalarında ilk dört dereceyi elde eden sporcuların katılabildiği Türkiye Şampiyonasına 59 ilden 396 sporcu ve 118 idareci ve antrenör olmak üzere 514 kişi katıldı.

Edirne’yi erkeklerde Edirne Belediye Sporun başarılı sporcuları 48 kg’da İlhami Ertem Lisesi öğrencisi Ertuğrul Kaan EŞME ve 45 kg’da End. Mesl. Lisesi öğrencisi Emir YUMURTACI   temsil ettiği Türkiye Şampiyonasında E.Kaan EŞME ilk iki maçını kazanarak çıktığı çeyrek final müsabakasını kaybederek Türkiye 7.si olurken, Şampiyon Taekwondocu Emir YUMURTACI ilk turda TEKİRDAĞ, ikinci turda ELAZIĞ, çeyrek finalde ADANA’lı rakiplerini yenerek çıktığı yarı final müsabakasında İZMİR’li rakibine 4-4 biten maç sonunda oynanan altın vuruş raundunda kaybederek Türkiye 3.sü oldu.

Yarı final müsabakasından sonra düşüncelerini paylaşan Emir Yumurtacı "Altın vuruşa bırakmamam gereken bir maçtı. İzmirli rakibimle daha önce iki kez karşılaşmış ve ikisinde de yenmiştim. Tüm maçlarımı videoya çekip bana göre hazırlandıklarını biliyordum, onlar işini iyi yapmış. Her zamanki gibi başarımın en büyük sebebi hocam Metin EŞME. Bu Türkiye derecemde diğerleri gibi Edirne’ye armağan olsun." dedi.

Metin Eşme de, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.