Edirne Belediyesi YAPEX Fuarına Katılıyor

Edirne Belediyesi YAPEX Fuarına Katılıyor
Edirne'nin her platformda tanıtılması için çalışmalarına devam eden Edirne Belediye Başkanlığı, "YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı"na katılıyor.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kentimizin...

Edirne'nin her platformda tanıtılması için çalışmalarına devam eden Edirne Belediye Başkanlığı, "YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı"na katılıyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kentimizin tanıtımının sağlanması, kentimizde ki kültürel mirasın korunması yaptığımız projelerin anlatılması için birçok fuara ve seminerlere katılım sağlıyoruz. YAPEX Fuarı bunların en önemlilerinden birisi.

ÇEKÜL, Tarihi Kentler Birliği ve Akdeniz Tanıtım A.Ş.'nin destekleriyle, 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da, uluslararası boyutta bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Kırsal Yaşam Kırsal Yaşam konulu, YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı'ndan tarafımıza davet gönderilmiştir. Edirne Belediyesi olarak, kentimize fayda sağlayacak bu fuara katılım sağlayacağız.

Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Edirne Belediyesi olarak, Edirne’de kültürel mirasın geleceğe taşınması amacıyla hazırladığımız projelerin tanıtımlarını yapacağız." dedi.

Bu yıl 18-21 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya Expo Center'da kapılarını açacak olan ve artık Tarihi Kentler Birliği Belediyeleri'nin geleneksel buluşma platformu olan fuarda, tarihi kent kimliğini korumaya gönül vermiş belediyeler gerçekleştirdikleri koruma projelerinin tanıtımlarını yapacak.

ÇEKÜL, Akdeniz Tanıtımın işbirliğinde ve TKB Tarihi Kentler Birliği'nin destekleriyle hazırlanan, bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan fuarın bu yıl ki ana teması "Kırsal Mirasın Geleceği" olarak belirlendi. "Kırsal miras bize, yaşadığımız değişim çağının gerçekliğine karşın, insanlığın sahip olduğu değişmeyen temel değerleri, doğaya bağımlı oluşumuzu, doğa sevgisini ve saygısını hatırlatır. Kırsal mirastan alınacak ilk ders, insanın çevresiyle kurduğu yaşamsal bağdır" teması bağlamında, 25. yılını kutlayan ÇEKÜL Vakfı ile 15.yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği üyeleri de Yapex Restorasyon Fuarı’nda korumacılık ve kırsal yaşam ile ilgili projeleri ile fuara katkı sağlayacaklar.