Edirne Belediyesinin Desteğiyle Süloğlu'da Atatürk Parkı Açıldı

Edirne Belediyesinin Desteğiyle Süloğlu'da Atatürk Parkı Açıldı
Edirne Belediyesinin merkez mahalleler dışında çevre, köy ve ilçe belediyelerine desteği sürüyor. Edirne Belediye Meclis kararı doğrultusunda yapımını Edirne Belediyesinin üstlendiği Süloğlu ilçesindeki Atatürk Parkı görkemli...

Edirne Belediyesinin merkez mahalleler dışında çevre, köy ve ilçe belediyelerine desteği sürüyor. Edirne Belediye Meclis kararı doğrultusunda yapımını Edirne Belediyesinin üstlendiği Süloğlu ilçesindeki Atatürk Parkı görkemli bir törenle hizmete açıldı. Edirne Belediyesinin katkılarıyla gelen ünlü sanatçı Coşkun Sabah, ilçe halkına unutulmaz bir konser verdi.

Yapımını Edirne Belediyesi’nin üstlendiği park, havuz ve iş adamı tarafından hediye edilen Atatürk Heykeli Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

“SÜLOĞLU HALKINA SÖZ VERDİM”

Yerel seçimler öncesinde Süloğlu halkına söz verdiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bütün insanlar gibi, siyasetçiler içinde, verdiği sözü yerine getirebilmek çok önemlidir. Bugün Süloğlu meydanında haklı mutluluğu, haklı gururu yaşıyoruz. Yerel seçimlere 2 gün kalmışken Mehmet Ormankıran arkadaşımın bir telefonuyla tüm arkadaşlarımla toplanıp Süloğlu’na geldik. Burada bir seçim bürosu kurulmuştu. Orada bir konuşma yapmıştık. Ben burada bir söz verdim. Dedim ki;  ‘Ey Süloğlular ben iki gün sonra belediye başkanıyım. Ben seçildim. Çünkü Edirne halkını tanıyorum ve Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkanı adayıyım. Eğer siz iki gün sonra yapılacak olan seçimde Mehmet Ormankıran’ı seçerseniz, bir şeyler istemek için Ankara’ya gitmek zorunda kalmayacaksınız. Ankara çok uzak. Ankara 730 kilometre ama Edirne sadece 30 kilometre.’ şeklinde konuştu.

Atatürk Parkı 2

Seçimlerden sonra Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ile bir araya geldiğini anlatan Gürkan, “Biz Belediye Başkanlığı görevine geldik.  Mehmet Ormankıran unutur mu?  Geldi, ‘Başkanım’ dedi. Ve sözümüzü hatırlattı. Önce Süloğlu Belediye otobüslerinin ve Lalapaşa Otobüslerinin durak yerlerini değiştirdik. Ben şimdi teşekkür mesajları alıyorum. Ama Süloğlulu hemşehrilerimin teşekkür etmesi gereken kişi Mehmet Ormankıran’dır. Bugün açılışını yaptığımız parkı yenileme kararı aldık. Belediye kanuna göre buna yetkimiz var. Süloğlu Belediyesi bizden talepte bulundu. Biz Edirne Belediye Meclisi’ne getirdik. Süloğlu’na Atatürk Parkı’nın yapılması kabul edildi.” dedi.

Daha sonra Başkan Gürkan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ile birlikte Atatürk Parkı’nın, havuzun ve Atatürk heykelinin açılışını yaptı.

Tören, Edirne Belediyesinin katkılarıyla ilçeye gelen ünlü ses sanatçısı Coşkun Sabah’ın konseriyle devam etti.