Edirne, Çanakkale Şehitlerini Andı

Edirne, Çanakkale Şehitlerini Andı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle Edirne'de törenler düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle Edirne'de törenler düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101 yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlere bu yıl; Edirne Belediyesi Türk Şehitlikleri İmar Vakfı ve Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin işbirliğiyle yapılan ve 22 Mayıs 2015 tarihinde ziyarete açılan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği ev sahipliği yaptı.

fotogaleriButton

Çanakkale’den sonra Türkiye'nin ikinci en büyük şehitliği olan ve 52 bin şehidin yattığı Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nde, şehitlerin anısına çelenk sunuldu. Törene Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda şehit ailesi ve yakını katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Vekili Beyazıt Tanç, şehitlik defterini imzaladı. Şehitler için okunan duaların ardından şehitlik gezildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Binbaşı Yakup Yayla, Çanakkale Savaşı'nı anlatan bir konuşma yaptı.

Selimiye Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ise katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Halk Eğitim’de düzenlenen programın ardından katılımcılara Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği istihkakı dağıtıldı. Menüde üzüm hoşafı ve yarım fodla yer aldı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi