Edirne Ekonomi Zirvesi

Edirne Ekonomi Zirvesi
Edirne Belediyesi ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği'nin organizasyonuyla Edirne Ekonomi Zirvesi düzenlendi.

Edirne Belediyesi ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği'nin organizasyonuyla düzenlenen 'Edirne Ekonomi Zirvesi', Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kentin ekonomisinin masaya yatırıldığı panelin moderatörlüğünü Gazeteci Celal Toprak yaparken, panelde; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Şahin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir kentin kalkınması, gelişmesi ve geleceğe taşınmasında en önemli faktörün ekonomi olduğunu belirtti.

ekonomizirvesi1

Dünyada farklı ülkelerdeki kardeş şehirlerle birçok konuda görüşmeler yaptıklarını dile getiren Gürkan, "Gerçekten çok anlamlı, değerli, sosyal ve kültürel projeler yapıyoruz. Bu kardeşlik ilişkilerini ekonomik enstrümanlarla destekleyemezsek, güçlendiremezsek bir süre sonra o ilişkilerin zayıfladığını ve zaman içerisinde de kaybolduğunu yaşıyoruz. YAPDER ile çalışmalar neticesinde hem iş adamlarını hem de ekonomi gazetecilerini kentimize davet ettik. Bu kapsamda Edirne'deki yatırım olanaklarını birçok insan bilecek ve öğrenecektir." diye konuştu.

Türkiye genelinde UNESCO'ya girmiş 15 eser olduğunu anlatan Gürkan, "Bu eserler arasında Selimiye Camii ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile beraber Edirne'nin 2 eseri UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer almıştır. Tabi Edirne sadece bu iki eserden ibaret değil. Bir tarafıyla Doğu Roma'ya uzanan bir kültür, bir tarafıyla Makedonlara giden bir zenginlik diğer tarafıyla Trakların kurucusu olduğu bölgenin en ihtişamlı başkenti. Edirne tarihçisi Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver’in bir sözü ile konuşmamı bitirmek istiyorum. Süheyl hoca diyor ki, ‘Her şey biter Edirne bitmez’. Hepinize hoş geldiniz diyorum." ifadelerine yer verdi.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç da 'Edirne Ekonomi Zirvesi' sonrası ortaya çıkacak yol haritasında kamu kurum kuruluşları olarak Edirne'nin geleceğini inşa etmek ve kalkınmasını sağlamak adına her türlü desteği şimdiden taahhüt ettiğini söyledi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Edirne Ekonomi Zirvesi öncesi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin bir araya gelerek, Trakya Üniversitesi ve Şahinler Holding arasında Üniversite-Sanayi işbirliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Zirve, şehrin ekonomisine yön veren kurum temsilcilerinin katıldığı açık oturumla devam etti.

EdirneJetHaber Haber Merkezi